Diegove rošade na Calderonu: Turčin za Turčina, Kongoanac za Mirandu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.07.15. | 16:05

„Smatram kako bi Chancel imao mjesta u momčadi Atletica, s obziom na njegove tehničke kvalitete i tjelesne predispozicije. Želio bih da tamo nastavi karijeru, jer je bolje da odmjeri snage s Lionelom Messijem nego igračima iz Primere, budući da je i Porto pokazao veliki interes“, kazao je nedavno igračev otac.

Vrlo je izgledno kako će Arda Turan od iduće sezone nositi dres Barcelone. Potvrda ovog velikog transfera trebala bi uslijediti kroz nekoliko sati, navodi Mundo Deportivo, a španjolski su mediji već saznali ime novog nasljednika 28-godišnjeg veznjaka.

Ako im je za vjerovati, Diego Simeone nastoji na Vicente Calderon Turčina zamijeniti još jednim, ali pet godina mlađim. Naime, radi se o Gökhanu Töreu, krilnom napadaču Bešiktaša!

Atletico je interes za Töreom pokazao još ranijih dana kada je ponudio 7 milijuna eura, ali taj iznos nije zadovoljio vodstvo istanbulskog kluba. Prema navodima MD-a, novi bi posao mogao težiti 12 milijuna eura.

No, nema Diego Simeone samo problema s pozicijom koju pokriva Arda Turan, već i stoperskom koju je napustio Mirandu. Brazilac je sada novi član Intera, ali Španjolci smatraju kako klub s Vicente Calderona već dugo ima pripremljenu zamjenu.

Njegovo ime je Chancel Mbemba, snažni branič Anderlechta visok 1.82 cm. Atletico ga, jednako kao i Törea, već duže vrijeme ima na radaru, a veliki su mu 'plus' godine (20). Vrijednost mu se procijenjuje na 8 milijuna eura, a ugovor ga za Anderlecht veže do 2017. godine. Upisao je do ovog trenutka šest nastupa za reprezentaciju DR Konga.

Smatram kako bi Chancel imao mjesta u momčadi Atletica, s obziom na njegove tehničke kvalitete i tjelesne predispozicije. Želio bih da tamo nastavi karijeru, jer je bolje da odmjeri snage s Lionelom Messijem nego igračima iz Primere, budući da je i Porto pokazao veliki interes“, kazao je nedavno igračev otac.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Chancel MbembaAnderlechtArda TuranGokhan ToreAtletico Madrid

Ostale Vijesti