Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Die Meister...The Champions!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.08.24. | 22:00

Dinamo je uspio

Liga prvaka je u Zagrebu! Bilo je i lakše od očekivanja, ovakvom se uzvratu malotko nadao. Dinamo je odigrao 'doktorsku' utakmicu, čak i bolju od one u Zagrebu, bez stresa. Teško se sjetiti kad je Dinamo riješio je prolaz već do 50.minute, a zadnjih 40-ak minuta bila je rekreacija. Izvukli su Modri i njihov trener pouke iz teških poraza u Pragu i Solunu, Qarabag u Bakuu nije imao nikakve šanse. Tko će se više sjećati prve utakmice i onih šansi Qarabaga, završena priča! 

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sad počinje jedno sasvim novo natjecanje! Dinamo je ušao u Ligu prvaka, do četvrtka predvečer maštat će se o protivnicima u ždrijebu, nakon toga sanjati pobjede protiv velikana, 'računati' bodovi protiv onih manje moćnih. Nema ljepših dana za Dinamove navijače od ovih koji slijede, sve tamo do kraja siječnja Modri će biti dio europske elite. A tko zna, možda i duže, jer ova nova Liga prvaka nudi i takav rasplet.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Dinamo je, dakle, uspio! U ovih 180 minuta protiv Qarabaga, u minute euforije i čupanja kose, stalo je puno više od dvije utakmice. Stalo je zadnjih nekoliko godina života kluba, koji je još davno, kad se o ovoj novoj, bogatijoj Ligi prvaka tek počelo šuškati, označio ulazak u to društvo kao svoj glavni, strateški cilj. I bilo je na tom putu svega. Velikih pobjeda i teških poraza, sjajnih pojačanja i velikih promašaja, smjena trenera, odlazaka najboljih igrača i klupskih legendi, boljih i lošijih Uprava, dramatičnih borbi za klupsko prijestolje... Bilo je trenutaka, posebno lani, kad se ova Liga prvaka činila tako dalekom i nemogućom misijom, prije manje do godinu dana Dinamo je, recimo, stradao 2-0 u Prištini kod Ballkanija i 'sprintao' prema dnu bunara. Ne tako davno, bilo je to ove 2024. godine, činio se dalekim i naslov prvaka, tko bi tamo krajem siječnja uopće pomislio da će sedam mjeseci kasnije Dinamo uživati u nogometnom raju!? Da, naravno, bilo je tu i sreće, poklopili su se neki rezultati, pogurali Modre direktno u play-off, ali, zasluga je i to dugogodišnjih europskih uspjeha, 'skalpova' velikana i nabildanog koeficijenta. Dinamo je tamo gdje je želio biti i tamo gdje je zaslužio biti!

No, ovo nije i ne smije biti kraj! Naprotiv, ulazak u ovu Ligu prvaka zapravo je sjajan početak. Zarad oko 30-ak milijuna sasvim dobar temelj za potpunu financijsku stabilizaciju kluba u idućem razdoblju i za zidanje nove dominacije u hrvatskim okvirima. Stvorili su u Maksimiru ovog ljeta kvalitetnu momčad, ali bilo bi pogrešno sada stati. Uz još jednog ili dvojicu pravih pojačanja dalo bi se glasno pričati i u toj Ligi prvaka, napraviti možda još jedan korak dalje, zašto ne? Ostvareni cilj, nakon zasluženog pjenušca, slavlja i lovorika, svakako treba biti tek prva stepenica prema nekim daljnjim ciljevima.

Ali, o tom potom. Die Meister... The Champions! Himnu Lige prvaka opet ćemo slušati u Maksimiru, barem do kraja siječnja. A to su trenuci, koje treba slaviti, koji su vrhunac klupskog nogometa. Stoga, zaboravimo Qarabag, zaboravimo i sve ono prije, razmišljajmo o Realu, Barceloni, Cityju... I svemu onome što slijedi idućih mjeseci, a tko zna, možda i godina! Jer, ovo je sad strašna odskočna daska za Dinamo.



Tagovi

GNK DinamoQarabagLiga prvaka

Ostale Vijesti