Conte šapnuo Marotti popis siječanjskih želja: Dovodi špicu, veznjaka i braniča

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.11.19. | 08:46

Talijanski mediji objavili su detaljan popis mogućih Interovih zimskih pojačanja.

Osobito kad treneru tako dobro ide, drugo mjesto u prvenstvu sa samo bodom zaostatka za Juventusom jako je dobar rezultat s obzirom na trenutačnu situaciju u momčadi. Dosta tanak kadar izvan prvih jedanaest tjeraju talijanskog trenera na često igranje s istom momčadi pa je samo pitanje vremena kad će nekog od vrijednih startera pogoditi ozljeda. Brozović, Barella i Sensi neupitni su članovi vezne linije udarne momčadi Intera kad su zdravi i spremni, ali kako sezona bude odmicala, bit će im potreban povremeni odmor.

Conte će im ga dati tek na zimu kad dovede prikladne zamjene, a na popis želja koji je dostavio Marotti ispisao je prezimena Nemanje Matića (Manhcester United), kojeg pozna iz doba kad je trenirao Chelsea i navodno mu je prva želja u veznom redu, Artura Vidala iz Barcelone, odnosno Udineseova Rodriga de Paula i Sassuolovog Ganca Alfreda Duncana.

Na domaćem tržištu također je pronašao nekoliko zanimljivih imena za svoj vezni red, ne uspije li dovesti nekog od gore navedene četvorice, a prvi na tom popisu je Dejan Kuluševski, koji je trenutačno u Parmi na posudbi iz Atalante, slijede ga jedan od najtalentiranijih mladih talijanskih veznjaka Sandro Tonali iz Brescije i Gaetano Castrovilli iz Fiorentine.

Napad je problematičan radi ozljede Alexisa Sancheza, čileanski napadač izbivat će s travnjaka dulje vrijeme, a Conte izgleda nema previše povjerenja u napadače koji se ne zovu Romelu Lukaku i Lautaro Martinez pa često forsira spomenuti dvojac. Oni će se prije ili kasnije pregrijati pa će im morati dovesti rasterećenje u napad.

Planira ih odmoriti s nekim od zvučnih napadačkih imena iz Europe ili s Čizme, a prvi na popisu želja jest Olivier Giroud iz Chelsea. Budu li ga Englezi mučili s visokim odštetama, okrenut će se domaćem „sokaku“, a u njemu je pronašao Genoinog Christiana Kouamea, SPAL-ovog Andreu Petagnu i Kevina Lasagnu iz Udinesea.

U zadnjoj liniji ima bedem Škriniar, De Vrij, Godin i njega ne treba puno nadograđivati, ali zato treba njihove „sekundante“, odnosno bekove. D'Ambrosio, Asamoah i društvo jednostavno neće biti dovoljni za naslov, a Conte ima nekoliko ideja za zadnji red od kojima će navijačima Intera krenuti sline.

Na desnoj strani se raspituje za Mattea Darmiana koji je trenutačno u Parmi, odnosno Alessandra Florenzija iz Rome, a na lijevoj strani bira između svojih bivših igrača Emersona Palmierija ili Marcosa Alonsa iz Chelsea. Ne uspiju li dovesti nekog iz tog pokera, Nerazzurri će pokušati doći do Filipa Kostića, srpskog veznjaka iz Eintracht Frankfurta koji može pokriti lijevo krilo, a u Conteovom sustavu 3-5-2 igrao bi na poziciji lijevog beka/krila ili po potrebi u polušpici.

Conteov popis mogućih pojačanja:

Obrana: Darmian (Parma), Florenzi (Roma), Palmieri, Alonso (obojica Chelsea), Filip Kostić (Eintracht)

Vezni red: Matić (United), Tonali (Brescija), Castrovilli (Fiorentina), Kuluševski (Parma), Vidal (Barcelona), De Paul (Udinese), Duncan (Sassuolo)

Napad: Kouame (Genoa), Petagna (SPAL), Lasagna (Udinese)

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Serie Anogometni transferiZimski prijelazni rokInterBeppe MarottaAntonio Conte

Ostale Vijesti