CHARLES PLATIAU/Action Images
CHARLES PLATIAU/Action Images

Čolak junak Malmoa, Dambrauskasov Ludogorets do pobjede u sudačkoj nadoknadi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.07.21. | 21:57

Bivši prvi topnik HNL u izvrsnoj je formi.

U prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Prvaka danas smo na rasporedu imali osam utakmica. Dinamo je slavio protiv Valura rezultatom 3:2, iako je sve moglo biti puno uvjerljivije da se Plavima nije dogodio veliki pad koncentracije u posljednjim minutama utakmice.

U ostalim susretima nije bilo prevelikih iznenađenja, a najveća je pobjeda Legije na Bodo/Glimtom (2:3). Poljski velikan, u kojem su Hrvati uvijek bili na cijeni, slavio je u Norveškoj i time napravio veliki korak prema prolasku u daljnju fazu kvalifikacija. Luquinas je zabio za vodstvo već u drugoj minuti, potom je rezultat povećao Emreli, da bi u prvoj minuti sudačke nadoknade domaćin smanjio preko Botheima.

Emeli je očito namjestio nišanske sprave jer je napadač Legije bio precizan i u 61. minuti, a konačnih 2:3 postavio je Pernambucano u 78. minuti.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović nije konkurirao za ovu utakmicu.

Od ostalih utakmica valja istaknuti minimalnu pobjedu Malmoa protiv Rige, a pogodak vrijedan pobjede zabio je bivši prvi topnik HNL-a, AntonioMirko Čolak.

Čolak je zabio u 50. minuti na asistenciju Bergeta, ali jednako tako hvala može reći i vrataru Rige Ozolsu koji je u ovoj situaciji veoma loše reagirao.

Pogodak Čolaka pogledajte OVDJE

Malmo je tokom svih 90 minuta bio uvjerljiv, ali će se na kraju morati zadovoljiti minimalnim slavljem.

Ludogorets je pak, baš kao i Malmo, na domaćem terenu imao lagan zadatak budući da im je u goste stigla momčad bjeloruski Soligorsk. No, taj lagan posao ponekad se pokaže kao iznimno težak…

Gosti su se grčevito branili tokom svih 90 minuta, domaćin je konstantno napadao i pritiskao, ali nikako nisu uspijevali pronaći put do gola Gutora.

Kad su svi mislili da će se Bjelorusi provući i uzvrat dočekati u dobroj poziciji, ukazao se brazilski veznjak Oliviera-Souza koji zabija pogodak za pobjedu bugarske momčadi u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Kristijan Kahlina odradio je cijelu utakmicu na golu Ludogoretsa, dok je bivši branič Hajduka Terziev utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače

Pogodak odluke pogledajte OVDJE

Rezultate svih utakmica današnjeg dana pogledajte u nastavku teksta:



Tagovi

Valdas DambrauskasLudogorecMalmöAntonio ČolakAntonio-Mirko ČolakKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti