ANDREW BOYERS/Action Images
ANDREW BOYERS/Action Images

Četiri nastupa ga dijele od 'stotke' za Argentinu, šest godina je bio u Unitedu, a sad se vraća u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 12:16

Izgleda da je postigao dogovor s novim članom Serie A, a bio je i meta Spezije.

Prije početka sezone gotovo da nije bilo nogometnog stručnjaka i analitičara koji Veneziji nije predviđao borbu za ostankom u ligi do posljednjeg prvenstvenog kola. Mnogi su uvjerenja da im nedostaje širine, ali i kvalitete, da bi se borili sa zahtjevima nevjerojatno teške Serie A, ali u ovom trenutku Veneza se bori sasvim pristojno i svima je jasno kako neće baš biti 'kanta za napucavanje' u elitnom razredu talijanskog nogometa.

Vjerovali su mnogi da će u konačnici u Veneziju sletjeti i Atomski mrav Sebastian Giovinco koji je bio na korak od povratka u Serie A, ali se na kraju ipak ispostavilo da će on karijeru nastaviti daleko od rodne zemlje. Iako još uvijek nije ništa službeno, najizgledniji je njegov povratak u SAD, ali jednako tako neki natpisi govore da bi se mogao vratiti na Bliski istok. Izgleda da su dvije najizglednije europske opcije, PAOK i Venezija, tako ipak na kraju propali…

Venezija u svojim redovima ima nekoliko jako zanimljivih igrača. Prije svega, tu je Velšanin Ethan Ampadu, ali on je na posudbi iz Chelseaja. Ista priča vrijedi i za Mattiju Caldaru koji je u klub stigao iz Milana, dok se najveći 'boom' očekuje od Amerikanca talijanskog podrijetla Gianluce Busija, francuskog napadača Thomasa Henryja te Davida Okerekea kojeg je put umalo odveo na Kvarner i Rijeku, ali je sad ipak u Veneziji kao posuđeni igrač Club Bruggea.

No, najveće probleme Venezija ima među vratnicama. Naime, Luca Lazzerini je ozlijeđen, Bruno Bertinato suspendiran pa tako za 'jedinicu' konkuriraju samo 36-godišnji Finac Niki Maenpaa i 18-godišnji Filippo Neri. Dakle, situacija nije dobra…

Uprava je tako morala reagirati sad i odmah, a konačnim ishodom najzadovoljniji bi mogao biti trener Paolo Zanetti. Naime, dugogodišnji prvi vratar Argentine i rezerva Davida De Geae u Manchester Unitedu, Segio Romero, uskoro će postati novi vratar Venezije.

Tako barem javlja poznati Fabrizio Romano čija je riječ u svijetu transfera svojevrsno sveto pismo. On javlja da je Romera htjela dovesti i Spezija, ali Venezija je u konačnici ipak bila brža i odlučnija.

Romero je na golu Argentine skupio 96 nastupa, dok je kao rezerva Uniteda skupio 64 nastupa. Aklimatizacija na talijanski nogomet ne bi mu trebala biti preteška budući da je godinama bio prvi vratar Sampdorije, a u svojoj bogatoj karijeri još je branio boje Monaca i Racing Cluba.



Tagovi

Sergio RomeroVenezia FCSerie AArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti