Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Bivši napadač Rijeke nakon izvrsne sezone u Ekstraklasi na pragu transfera u viceprvaka Mađarske

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 09:33

Pamtimo ga po sjajnoj sezoni na Rujevici...

Jakov Puljić je po svemu sudeći na izlaznim vratima Poljske Jagiellonie. Kako javljaju mediji iz Poljske putem Twittera, 25-godišnji napadač je blizu prelaska u mađarskog doprvaka Puškaš Akademiju. Puljić ima valjani ugovor s Poljacima do idućeg ljeta, uz mogućnost produljenja, no ako je vjerovati ovim navodima, teško da će odraditi ugovor do kraja.

Puljića pamtimo iz domaće nogometne lige. Bio je jedan od udarnih topnika Cibalije u 2.HNL. u sezoni 2014./2015. što mu je donijelo transfer u Lokomotivu. Tamo se nije baš iskazao na terenu pa je uslijedila posudba, pa potom i otkup ugovora od strane obližnjeg Intera iz Zaprešića. Ubrzo ulazi u golgeteresku formu u dresu “žutih”, sezone 2016./2017. je upisao 31 nastup i zabio 11 pogodaka. Rijeka je prepoznala njegov potencijal i dovela ga u svoje redove, što se pokazalo punim pogotkom.

Puljić je u svojoj najboljoj sezoni otkako igra profesionalni nogomet u dresu Rijeke upisao 29 nastupa, dao 16 pogodaka i dodao k tome 10 asistencija. Postao je tako jedan od udarnih igrača HNL-a, i zaslužio priliku “vani”. Upravo je Jaielloniaa u veljači prošle godine za 500 tisuća eura otkupila njegove usluge, a Jakov je povjerenje opravdao na najbolji mogući način.

Unatoč transferu u vrijeme pandemije, Puljić se brzo snašao u poljskoj Ekstraklasi, njegova Jaiellonia je završila na razočaravajućem devetom mjestu, no Puljić je bio jedan od najboljih pojedinac ekipe s 11 pogodaka.

Eventualni transfer u mađarskog doprvaka bi vratio Puljića u kompetitivnu sredinu i zdravo konkurentno okruženje, a kao što vidimo iz priloženog, Jakov zna zabijati golove.

Puškaš Akademija se nalazi u malenom gradiću Felcsutu, osnovani su ne tako davne 2005. godine, a našoj javnosti su poznati po dobroj suradnji s NK Osijek.


Tagovi

Jakov PuljićJagielloniaFerenc Puškaš stadiontransferi

Ostale Vijesti