Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši klub Zlatana Ibrahimovića spreman otkupiti ugovor hrvatskog napadača

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 12.06.21. | 09:29

U Švedskoj je opet proigrao

Nakon što se nije baš najbolje snašao u grčkom PAOK-u nakon transfera iz Rijeke, napadač Antonio Mirko Čolak sreću je potražio u bivšem klubu Zlatana Ibrahimovića Malmou.

Iz Rijeke je u Grčku otišao za oko 3 milijuna eura vrijednom transferu s 90 nastupa, 51 golom i 15 asistencija. U posljednjoj sezoni u Rijeci zabio je 20 golova u HNL-u koliko su imali, Mijo Caktaš i Mirko Marić.

Za PAOK je potpisao krajem rujna prošle godine i uspio upisati 10 nastupa uz jedan zgoditak, što nije baš zadovoljilo struku grčkog kluba pa je u zimskom dijelu prvenstva bio izvan sastava sve do odlaska u Švedsku.

U Švedskoj je preskočio tek jednu utakmicu od početka prvenstva, a Malmo je na nakon devet kola prvi na prvenstvenoj ljestvici. Čolak je za osam nastupa zabio tri zgoditka na posudbi u švedskom klubu koji sada želi iskoristiti opciju otkupa napadača.

Prema pisanju grčkih medija, Malmo je spreman aktivirati opciju otkupa za povremenog hrvatskog reprezentativca. U sljedećem razdoblju održati će razgovore s čelnicima PAOK-a i aktivirati klauzulu za kupnju napadača koji ne bi imao ništa protiv da ostane u Švedskoj.

U Malmu ima važnu ulogu, a prema pisanju Grka u PAOK mu se baš i ne vraća nakon lošeg iskustva.


Tagovi

Antonio-Mirko ČolakAntonio ČolakHNK RijekaMalmöZlatan Ibrahimović

Ostale Vijesti