Lee Smith/Action images
Lee Smith/Action images

Bilić poslao brata da mu dovede dvije zvijezde bivšeg kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 09:57

Hrvat hoće u Beijingu igrače s kojima je već radio

Iako je u kineskom nogometu uveden 'salary cap' i klubovi su organičeni da strancima ne mogu nuditi plaće veće od tri milijuna eura godišnje, to ne znači da neka poznata imena neće više dolaziti u Kinu.

Naravno, neće više biti ogromnih ugovora od preko 15 ili 20 milijuna godišnje kakve su imali Hulk, Lavezzi, Oscar, ali neka solidna imena mogu da se privuku u Kinu. Pogotovo što su klubovi spremni iskoristiti 'rupu u zakonu' koja kaže da se igračima mimo 'salary capa' može ponuditi i određeni bonus na plaću.

Sezona počinje 20. travnja, a među klubovima koji jure pojačanja je i Beijing Guoan na čijoj klupi sjedi Slaven Bilić. Hrvatski stručnjak ima jednu od jačih momčadi u ligi, a mjesta stranaca mu trenutačno pokrivaju Brazilci Renato Augusto i Lucas Souza, Afrikanac Cedric Bakambu, Španjolac Jonathan Viera i Kim Min-jae iz Južne Koreje. Kako je veliko vjerojatnost da će Bakambu i Viera otići, Bilić traži zamjene iz inostranstva a naciljao ih je u svom buivšem klubu.

Turski mediji javljajui da je Bilić preko svog brata i agenta Domagoja kontaktirao dvojicu svojih bivših igrača iz Bešiktaša: Oguzana Ozyakupa i Gokhana Torea. Obojicu ih je trenirao, Torea čak i u West Hamu, i oni su tada igrali ponajbolji nogemet u karijerama. Iako imaju status zvijezda u turskom nogometu i vrlo su popularni, sad više nisu tako bitni Bešiktašu kao što bi bili Biliću. Zato bi istanbulski klub mogao dati zeleno svjetlo za njihove odlaske. Ozyakup ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali nije više nezamjenjiv u startnih 11. Toreov ugovor traje do narednog ljeta, s time što Bešiktaš ima opciju produžiti ga za još godinu dana.

Kod Bilića u Kini bi bili među glavnim igračima, a sigurno bi prošli i financijski bolje s obzirom na krizu koja već neko vrijeme traje u Bešiktašu. Podsjetimo, igračima se nude revizije ugovora i smanjenje plaća jer je klub u ozbiljnoj financijskoj krizi.


Tagovi

Oguzhan OzyakupGokhan ToreSlaven BilićBeijing Guoan

Ostale Vijesti