Bayern već isplatio pola rekordnog iznosa za Francuza, otkriven ostatak detalja ugovora

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.03.19. | 09:36

Bavarci su prema najavi već krenuli u ofenzivu.

Kao što je prošlog mjeseca najavio predsjednik Uli Hoeness, uprava Bayern Munchena ovog će ljeta 'odriješiti kesu' i konačno pomladiti okosnicu momčadi, koja je do sada bila predvođena Robbenom i Riberyem, kao i Rafinhom na desnom boku.

Bavarci su se već riješili usluga nezadovoljnog brazilskog veterana, koji se vraća u domovinu po završetku sezone, a Hoeness je simptomatično izjavio kako njemački prvak „već ima dogovorena velika pojačanja“.

Jedno od njih, sada je to već svima poznato, lijevi bek madridskog Atletica, Lucas Hernandez. Francuski reprezentativac je još prije nekoliko tjedana dogovorio uvjete suradnje s klubom s Allianz Arene, a kako prenose francuski mediji na čelu s Foot Mercatom, i oba kluba su uspjela dogovoriti iznos odštete. Prema njihovim informacijama, Bayern će ukupno potrošiti između 80 i 85 milijuna eura na 23-godišnjeg defanzivca, čime će srušiti klupski rekord kada je odšteta za jednog igrača u pitanju. Rekord za sada drži transfer Corentina Tolissoa prošlog ljeta, za kojega su Bavarci isplatili 42 milijuna eura Lyonu. Francuski mediji dodaju kako su Nijemci već isplatili polovicu odštete za Hernandeza u iznosu od 40 milijuna eura.

Uz to, ugledni France Football piše kako će igrač dobiti izrazito lukrativan ugovor. Klub iz Saebener Strasse potpisat će šestogodišnji ugovor sa lijevim bekom Tricolora, a nogometaš bi trebao dobiti oko 13 milijuna eura bruto plaće na godišnjoj razini. Jednostavnom matematikom dolazimo do nevjerojatne cifre od oko 160 milijuna eura koje će ponos Bavarske potrošiti na jednog igrača.

 
 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lucas Hernandez

Ostale Vijesti