Bayern nakon izvođenja jedanaesteraca osvojio Superkup! Borussija prokockala dobivenu utakmicu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.08.17. | 22:38

Gledali smo fantastičnu utakmicu…

Utakmica je sjajno počela za domaćine. Nakon greške gostujuće obrane Christian Pulisic u 12. minuti doveo je Borussiju  vodstvo. Pulisic se našao u situaciji jedan-na-jedan sa Svenom Ulreichom i smireno pogodio u njegov lijevi kut za 1:0.

Međutim, vodstvo Borussije bilo je kratkog vijeka. U 18. minuti, nakon neuspješne ofsajd-zamke domaćina, Joshua Kimmich ostao je sam na lijevom krilu odakle je poslao oštru povratnu loptu u šesnaesterac Borussije. Robert Lewandowski poslao je loptu u praznu mrežu za 1:1.

U 70. minuti susreta Pierre-Emerick Aubameyang zabio je za 2:1. Nakon sjajne asistencije Ousmanea Dembelea, Aubameyang je mini-lobom prebacio Ulreicha za konačnih 2:1.  No tu nije bio kraj – u 87. minuti nakon prekida i nakon gužve u šesnaestercu Borussije autogol Lukasza Piszczeka odveo je ovu utakmicu rulet jedanaesteraca. Prvi jedanaesterac, kao treći izvođač Bayerna, promašio je Kimmich. Sebastian Rode prvi nije bio precizan u redovima Borussije, a promašaj Marca Bartre koji je šutirao šesti po redu bio je presudan i Bayern je tako došao do prvog trofeja u novoj sezoni. 

 

 

 

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Robert LewandowskiMarc Bartra

Ostale Vijesti