Barcin novi slučaj 'Thiago': Otkupna klauzula mu sa 50 milijuna eura pala na samo 10!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.05.15. | 16:00

Iako je Barcelona nadomak osvajanju sva tri bitna trofeja ove sezone (Liga prvaka, Kup i Primera), ipak je došlo i do određenih propusta Luisa Enriquea u vođenju momčadi.

Naime, kako piše katalonski Sport, katalonska uprava je u ogromnim problemima, budući da bi im se ovog ljeta vrlo lako mogao ponoviti slučaj Thiaga Alcantare, kada je mladi veznjak za znatno manji iznos (20 milijuna eura) napustio Nou Camp, zamijenivši dres Barcelone onim Bayerna.

Sada bi pak na udaru brojnih europskih klubova mogao biti 24-godišnji Marc Bartra. Mladom je stoperu katalonske momčadi otkupna klauzula postavljena na 50 milijuna eura tijekom sklapanja ugovora, ali je Enrique očito zaboravio na stavku koja u potpunosti oslobađa Bartru katalonskih „okova“. Naime, njegova je otkupna klauzula u ovim trenucima pala na 10 milijuna eura (!), s obzirom na to da je odigrao manje od 60 posto utakmica ove sezone.

Katalonci su s razlogom u strahu od njegovog odlaska, budući da je i prije potpisivanja novog ugovora imao dobre ponude na stolu. Tražio ga je tada Tottenham, no odlučio se na ostanak na Nou Campu. Nakon toga su sletjeli Mathieu i Vermaelen, a ne bi čudilo kada bi Barca i ovog ljeta, zbog Bartre, dovela novo desno stopersko rješenje.

Mladog španjolskog reprezentativca će prvom prilikom zgrabiti netko od velikana, a Sport navodi kako su brojni engleski i njemački klubovi već stupili u kontakt s vodstvom Barcelone, ne bi li se detaljnije raspitali o 'slučaju Bartra'. 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marc BartraBarcelonaThiago Alcantara

Ostale Vijesti