Atalanta slavila u Napoliju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.02.17. | 19:59

Atalanta napada plasman u Ligu prvaka...

U utakmici između treće i četvrte momčadi talijanskog prvenstva u Napoliju je slavila Atalanta rezultatom 2:0.

Uz malo više sreće, Napoli je mogao doći u vodstvo na samom početku utakmice - u 6. minuti Lorenzo Insigne tukao je prema golu, ali je lopta odsjela na gredi.

U idućih dvadestak minuta utakmica je djelovala prilično mrtvo pa valja istaknuti samo bizaran pokušaj Rafela Toloija da presječe dodavanje Mareka Hamsika. Toloi se visoko odrazio, a pad na travnjak, nažalost, ublažilo je njegovo lice.

Atalanta je povela u 28. minuti nakon ubačaja iz kuta. Centaršut se sretno odbio i lopta je završila ispred Mattije Caldara koji ju je glavom lako pospremio u mrežu za 1:0.

Ipak, domaćni su reagirali na primljeni pogodak i do kraja poluvremena stvorili su dvije ozbiljne prilike. Prvo se u 38. minuti, nakonsjajne akcije, u čistoj prilici našao Dries Mertnes koji je sa sedam metara pucao tik pokraj stative. A u 44. minuti još jedna vratnica – slobodan udarac s dvadesetak metara izveo je također Mertens, ali njegov udarac skida Etrit Berisha. Lopta se od grede odbila u korner.

U 47. minuti Atalanta je, nakon greške obrane Napolija, mogla povesti 2:0. Andrea Petagna izašao je sam predRreinu ali je sa šesanest metara pucao točno po sredini gola.

Do nespretnog starta Frankca Kessieja u 67. minuti, kojim je sprječio kontru Napolija i zbog kojeg je zaradio drugi žuti karton, nije se dogodilo ništa značajno. A kada je Napoli s igračem više počeo hvatati zaostatak dočekao ih je hladan tuš.

Nakon sjajne kontre i loše reakcije Napolijeve obrane Caldara je u 70. minuti, na sjajnu asistenciju Spinazzole, postigao i svoj drugi zgoditak. Do kraja utakmice Napoli je sve karte bacio u napad, ali s malo uspjeha.

Ovom pobjedom Atalanta je došla na samo tri boda zaostatka baš za trećeplasiranim Napolijem. Plasman u Ligu prvaka više nije posve nerealna opcija. 

 

Serie A, 26. kolo:

Napoli – Atalanta 0:2

 

Rezultati by SofaScore

 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mattia CaldaraMarek Hamšik

Ostale Vijesti