Action Images
Action Images

Atalanta pronašla zamjenu za Gomeza u Šahtaru

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.01.21. | 10:28

Snimali su ga prošle godine u dvije međusobne utakmice, a Gasperinijevi skauti pratili su ga i ove sezone.

Papu Gomezov transfer u Sevillu ostavio je rupčagu u srcu veznog reda Atalante, a klub iz Bergama trebao bi ju popuniti angažmanom Šahtarovog veznjaka Viktora Kovalenka.

Talijanski mediji prenose kako je nogometni arhitekt s istoka Europe prvi pik kluba iz Serie A, koji bi u završnici zimskog Mercata rado otkupio njegov ugovor od Šahtara. Talentirani veznjak cijelu svoju karijeru odradio je u Srninom klubu, a sportski sektor crno-plavih smatra kako je on idealan čovjek za popuniti Gomezove kopačke.

Ne zna se koliko će Darijo Srna i društvo iz Donjecka tražiti za 24-godišnjeg ukrajinskog reprezentativca, financije ne bi trebale biti problem za Boginju s obzirom na to kako mali vrijedi tek oko 1.000.000 eura. Atalanta je neki dan podebljala svoj račun za 5.500.000 eura od Gomezove prodaje, a još oko 2.500.000 eura trebala bi dobiti kroz bonuse pa pare nisu problem – para ima.

Kovalenko je tekuće sezone jedanaest puta zaigrao za Šahtar i zabio tri komada, a Atalanta ga je već skautirala ove sezone u Ligi prvaka, a lani su ga imali priliku pogledati iz prve ruke na međuosbnim okršajima u skupini u kojoj je bio i Dinamo. Kovalenko je na obje utakmice Šahtara i Atalante bio starter, a oba puta slavili su gosti, u Milanu je slavio Šahtar 2:1, a u Ukrajini Atalanta 3:0.


Tagovi

Alejandro GomezŠahtarAtalantaprijelazni rokZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti