REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Atalanta porazila Unitedove krvnike, Čolak s igračem manje nemoćan kod uvjerljivog Zenita (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.09.21. | 20:22

Mario Pašalić je u 75. zamijenio strijelca jedinog pogotka, Dejan Lovren ostao je na klupi svoje ekipe, dok je spomenuti Antonio Čolak igrao do 63. minute

Srijeda je, nova bogata večer u Ligi prvaka, a prve utakmice krenule su u 18:45 sati. Atalanta je u Italiji minimalnim rezultatom porazila Young Boyse, dok je Zenit u Rusiji s 4:0 slavio nad švedskim Malmom.

Sastav iz Švicarske u Bergamo je stigao ohrabren pobjedom (2:1) nad Manchester Unitedom u prvom kolu Grupe F prije dva tjedna. Nogometaši Atalante su, pak, prethodno remizirali (2:2) s aktualnim prvacima Europske lige, Villarrealom.

Loše je krenulo za domaćine, ali u pitanju nije rezultat, nego ozljeda. Robin Gosens, jedan od važnih Gaperinijevih prvotimaca, zbog povrede je morao iz igre već u 10. minuti, kada ga je na terenu zamijenio Danac Joakim Maehle.

Domaćini su za 1:0 zabili u 17. minuti. Barem se tako činilo. Izveli su slobodan udarac s lijeve strane na nekih 25 metara od švicarskih vrata, na nju je na desnoj stativi dotrčao kapetan Rafael Toloi te pogodio nekog od gostujućih stopera za autogol i prednost svoje ekipe. Felix Brych, međutim, nakon konzultacije s VAR sobom označuje zaleđe, od svega ništa.

Poništen pogodak Atalante pogledajte OVDJE.

Da su domaćini više željni pobjede, potvrđuje i statistika na kraju prvog dijela prema kojoj su imali 62% posjeda u odnosu na protivničkih 38%. Ipak, momčadi su po udarci bile izjednačene, svaka je u prvih 45 minuta uputila po četiri šuta.

Do željenog pogotka dolaze u 68. minuti. Duvan Zapata krenuo je po lijevoj strani, Sandru Lauperu gurnuo kroz noge, a na pravom je mjestu pred golom veznjak Mateo Pessina, koji je zabio i razveselio svoje navijače.

Pogodak Pessine pogledajte OVDJE.

Mladog Talijana desetak je minuta kasnije u igri zamijenio naš Mario Pašalić te igrao do kraja utakmice.

Zenit je u prošlom kolu izgubio na Stamford Bridgeu kod Chelseaja (1:0) u utakmici u kojoj nisu bili bez šansi pa su do prve pobjede htjeli do prve pobjede, pogotov zašto je Malmo na početku skupine s 3:0 izgubio od Juventusa.

Rusi su dobro krenuli, jer već u 9. minuti slave pogodak za vodstvo. Nakon gužve pred kaznenim prostorom gostiju, lopta je na lijevoj strani stigla do Douglasa Santosa, a Brazilac u kaznenom prostoru pasom pronalazi usamljenog sunarodnjaka Claudinha, koji pogađa donji desni kut protivničke mreže.

Pogodak Claudinha pogledajte OVDJE.

Statistički, bilo je to dosta izjednačeno prvo poluvrijeme u Sankt Petersburgu. Zenit je imao devet, a Malmo sedam udaraca; obje momčadi u okvir su tukle dvaput. Manja prednost u posjedu pripala je domaćinima, imali su 53% u odnosu na protivničkih 47.

Tek što je krenuo drugi dio, ekipa Dejana Lovrena udvostručila je prednost. Malcom je u 47. nabacio nakon kornera, do lopte došao Yaroslav Rakitskyi, prevario jednog igrača i sjajnim ubačajem pronašao glavu Dalera Kuzyayeva, koji sa sjajnom preciznošću trese donji lijevi kut vratara Johana Dahlina.

Pogodak Kuzyayeva pogledajte OVDJE.

Situacija za Malmo postaje još gora u 53. minuti. Anel Amhedhodžić dobio je izravan crveni karton nakon što je kao posljednji igrač u redovima Šveđana tijekom opasnog napada domaćih igrao rukom.

Crveni karton Ahmedhodžića pogledajte OVDJE.

Najbolji pogodak na utakmici bio je onaj u 80. Rakitskiy je dodao Alexu Sutorminu, Rus gledao što bi s loptom, a onda je odlučio napraviti par koraka prema naprijed, opalio i s više od 20 metara silovito zabio.

Odličan pogodak Sutormina pogledajte OVDJE.

Konačnih 4:0 postigao je Brazilac Wendel u petoj minuti sudačke nadoknade.

Pogodak Wendela nakon kontre pogledajte OVDJE.



Tagovi

Liga prvakaYoung BoysZenitMalmöAtalanta

Ostale Vijesti