Argentina slavi Subašićevu rezervu: Romero odveo Gaučose u finale!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.07.14. | 09:32

U finalu Svjetskog prvenstva igrat će Njemačka i Argentina...

 

Argentinci su u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:2) izbacili Nizozemsku i dobili priliku boriti se za svjetski naslov. U 120 minute igre na Areni Corinthians u Sao Paulu nije bilo pogodaka, a u argentinskog junaka prometnuo se Sergio Romero koji je u raspucavanja s bijele točke skinuo udarce Vlaara i Sneijdera. Kod Argentine su pak svi bili precizni – Messi, Garay, Aguero i Maxi Rodriguez.

Tijekom 120 minuta malo smo toga vidjeli od pravog nogometa. Zapravo, ništa. Bio je to taktički rat, preciznije šahovska bitka dva izbornika. Vratari su sveukupno upisali pet obrana – Cillessen četiri, a Romero jednu. Najveće uzbuđenje, ako se tako može uopće nazvati, u prvom dijelu bilo je kada je Messi iz slobodnog udarca tukao u dobro postavljenog Cillessena. Najbliže golu bio je Higuain u 75. minuti, kada je poslije ubačaja Pereza s desne strane pogodio vanjsku mrežu. Od strane Argentinaca dobro pokriveni i utišani Nizozemci uspjeli su zaprijetiti praktički samo jednom; Robben je u 90. minuti za trenutak izašao sam pred Romera, no u posljednji čas blokirao ga je Mascherano.

Tek u produžecima Nizozemska stiže do jedinog udarca u okvir vratara, ali Romero lakoćom kroti šut Robbena s 25 metara. Gaučosi imaju izgledne situacije u 115. i 116. minuti, međutim ne snalaze se najbolje ni Palacio ni Maxi Rodriguez, koje je Sabella uveo s klupe. Ostalo je 0:0 i pristupilo raspucavanju s bijele točke, u kojem je apsolutni junak bio Sergio Romero, inače rezerva našeg Danijela Subašića u Monacu. Za Nizozemsku je među vratnicama stajao Cillessen, ostavši i dalje bez obranjenog penala u karijeri. Tima Krula, heroja prolaza protiv Kostarike, Van Gaal ovoga puta nije uveo, budući da je posljednju izmjenu ispucao na Huntelaara u 96. minuti.

Na prošlom Svjetskom prvenstvu Oranje je završilo srebrno, a sada će se morati zadovoljiti borbom za broncu protiv Brazila u subotu u Brasiliji (22.00). Argentina će dan kasnije, u nedjelju, igrati finale s Njemačkom na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru (21.00), Bit će to treće međusobno finale ove dvije reprezentacije, 1986. u Ciudad Mexicu bolja je bila Argentina s 3:2, dok je četiri godine kasnije u Rimu slavila Njemačka s 1:0.

Argentinci će loviti svoj treći naslov prvaka poslije 1978. i 1986., a Njemačka četvrtu svjetsku krunu. Elf je dosad najbolji bio 1954., 1974. i 1990. godine.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Arjen RobbenLionel MessiSergio RomeroNizozemskaArgentina

Ostale Vijesti