Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Ante Budimir: “Isprovocirati Modrića? Ne znam kako bi to uspjeli”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.06.24. | 17:32

Napadač Osasune u sjajnoj je formi završio klupsku sezonu, za koju svi skupa vjerujemo da joj nije kraj

Ante Budimir stigao je s impresivnim golgeterskim brojkama na okupljanje reprezentacije. Napadač Osasune u ovoj je sezoni zabio 17 golova u LaLigi i sasvim izvjesno je jedan od onih na koje će Španjolska staviti poseban naglasak u pripremi utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon Katra činilo se da je izgubio mjesto u reprezentaciji.

“Osobno nisam razmišljao tako da ću otići pa se vratiti. Igram nogomet cijelo vrijeme, nastojao sam biti bolji svaki dan. Nisam razmišljao da nisam pozvan ili da imam trideset i plus. Tu sam, zdrav sam. Izbornik je govorio da će zvati one koji mogu pomoći. Tu sam...”.

Jamal...?

“Poseban igrač. U tim godinama na toj razini činiti razliku... Stvarno nema takvih igrača na tržištu. Nisam to baš vidio. Međutim, njegova zrelost i odluke su na visokoj razini. U reprezentaciji je, bit će opasnost ali o tom po tom. Imamo rješenje za to”.

Tajna njegove eksplozije?

“Ponavljao sam tijekom sezone. Od prvog dana sam imao priliku nakon par sezona da odradim kompletne pripreme. Tako sam ušao i na taj način je i trener stekao povjerenje. Više minuta i sve je krenulo putem kojim sam priželjkivao. Na koncu sam zabio dosta golova i biti pred sam kraj sezone u vrhu. To me čini sretnim i ponosnim”.

On je jedna od rijetkih koji je upisao studij?

“Slijedio sam sestre koje su starije. Pri kraju sam. Ide svojim tokom, mali sporije ali hajdemo to pustiti za neko drugo vrijeme”.

Poznaje jako dobro Španjolsku.

“Igrali smo prije godinu dana Ligu nacija s njima i na zadnjem Euru. Susrećemo se često. Poznat je njihov specifičan nogomet. Posjed i da umrtve protivnika, Mogu biti brzi, okomiti i mislim da oni kao ekipa lijepo ih je gledati. Uživamo svi. Nije Jamal samo Španjolska. Znamo za Rodrija koliko je bitan. Puno mladih igrača koji rade razliku. Dobra, opasna I talentirana reprezentacija”.

Očekivanja su velika, kakav je osjećaj?

“Bilo je prekrasno doći ovdje i vidjeti navijače, ali dobro je da smo izolirani i da imamo svoj mir. Pokazali su navijači što mogu, što će biti u Berlinu i dalje. U tome treba uživati. Vidim fokus na treningu i to je jedino bitno”.

Dobro poznaje Španjolce, ali i oni njega. Tko je u prednosti?

“Puno puta smo se sretali. Dobro ih je poznavati, kada ti je ekipa na visokoj razini. Iz perspektive napadača kada stavljaš pritisak na zadnju liniju, konkretno te igrače. Uz pomoć ekipe ja sam u prednosti. Dakle, ekipna podrška je bolja za mene u kontekstu poznavanja”.

Kako bi prokomentirao izjavu iz suparničkog tabora da se mora isprovocirati Modrića jer to djeluje na njega?

“Nemam komentara. Ne znam je l' ima jedan crveni u karijeri. Ne znam kako bi to uspjeli”, zapitao se Budimir.



Tagovi

Ante BudimirHNSHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024

Ostale Vijesti