Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

“Ako ćemo pratiti Bjelicu, to će onda izgledati ovako. Ginut ćemo i dalje za ovaj klub!“

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 09:00

Dinamov kapetan i modra 'desetka' zadovoljni visokom (5-1) pobjedom protiv Lokomotive najavili Ligu prvaka u Maksimiru

U Maksimiru se lakše diše. Nakon tsunamija, koji je u protekla tri tjedna potopio Dinamov optimizam i samopouzdanje, Modri su se u subotu vratili na pobjednički kolosijek. Nadaju se da to nije privremeno, već da je tih 5-1 protiv Lokomotive tek početak puta prema trijumfalnim vratima. Nenad Bjelica startao je sjajno, vidi se da je 'trgnuo' momčad. Uoči dvoboja Lige prvaka protiv Monaca u srijedu Dinamu i njegovim navijačima opet se vraća boja u lice i osmijeh na lice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Dobra naša utakmica, ali vjerujem da možemo i bolje. Polako hvatamo formu, imamo dvije pobjerde zaredom (Kup u Banjolama, nap.a.). Sad je na redu Liga prvaka, idemo po pobjedu", poručio je Martin Batrurina. Dinamova 'desetka' odigrala je također jako dobru utakmicu. Zabio je Baturina svoj prvi gol sezone, imao još nekoliko dobrih poteza, angažirao se i u defenzivi. I, pohvalio dobru partiju svojih suigrača.

"Lokomotiva nam je dala gol za 3-1, dobra je to momčad, nekad će i oni malo stisnuti, nekad se moramo odmoriti u obrani. Ali, kontrolirali smo utakmicu čitavo vrijeme i zasluženo pobijedili."

Kako je momčad doživjela sve te šokove zadnjih tjedana? Čini se da je Bjeličin dolazak prouzročio ondaj drugi, pozitivan šok?

"Bili smo puno puta u takvim situacijama, pokazali smo karakter i nadam se da će sad sve ići kako treba."

Stiže Monaco u Ligi prvaka.

"Jak protivnik, Liga prvaka, nema veće motivacije i za igrače i za navijače, radujem se jednoj lijepoj večeri.", kratko je najavio Baturina.

Strijelac je bio i Arijan Ademi. S kapetanskom trakom od prve minute na terenu, dobra predstava i gol, koji mu sigurno puno znači.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu, u prvom poluvremenu im ništa nismo dali. Znamo da su oni za nas crna mačka, ja osobno ne volim igrati protiv njih. Ali sad smo odigrali našu najbolju utakmicu. Pogotovo ako uzmemo u obziro ovaj krizni trenutak u kojem smo se našli, odigrali smo stvarno odlično", zadovoljan je Ademi, koji je prokomentirao i dolazak Nenada Bjelice na Dinamovu klupu.

"Stvarno je odličan trener, zna što radi, moramo ga nastaviti pratiti i to će onda izgledati ovako. Ali, ne smijemo zaboraviti trenera Jakirovića, koji je napravio velike stvari, osvojio naslove, ušao u Ligu prvaka i njegove zasluge su velike."

I njemu isto pitanje - Monaco?

"Čeka nas težak zadatak, Liga prvaka je nešto drugo, dimenzija više od ostalih natjecanja, najmanje se greške plaćaju. Napravit ćemo sve da ih minimaliziramo! Neću posebno pozivati navijače, samo ću reći da mogu očekivati da ćemo i dalje ginuti za ovaj klub kao i u ovoj utakmici."

Raul Torrente, španjolski stoper zabio je dva gola. Ademi je otkrio jedan detalj iz svlačionice.

"Ujutro, kad sam ga vidio, rekao sam da nema šanse da zabije gol nakon kornera, tako mi je izgledao. A sad zabio dva! Naravno, smijemo se tome. Drago mi je zbog njega, dečko odlično radi i zaslužio je ta dva gola."



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiMartin BaturinaLiga prvakaNK LokomotivaMonaco

Ostale Vijesti