115.000.000 eura: Blagajne se nisu ni otvorile, a već je palo 16 imena!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.06.15. | 18:18

Nešto više od dva tjedna dijeli nas do otvaranja ljetnog prijelaznog roka u većini zemalja.

Ipak, za mnoge klubove bitni transferi dogovaraju se mjesecima unaprijed pa ne mora čuditi što su mnogi klubovi već sada obavili prve prezentacije svojih novih pojačanja. Barcelona, Juventus, Milan, Manchester i Liverpool nisu željeli čekati, a osobito dobar posao napravio je Swansea. Ovo su službeno dovršeni transferi do današnjeg dana:

1. Jackson Martinez [Porto - Milan], 35 milijuna eura
Napadač Porta, 28-godišnji Kolumbijac Jackson Martinez riješio je svoju budućnost te će se nakon tri godine s Pireneja prebaciti na Apenine. Ove je sezone postigao ukupno 32 pogotka za svoj klub, a Milan ga je u posljednji trenutak zgrabio pred Arsenalom.

2. Memphis Depay [PSV Eindhoven - Man Utd], 27,5 milijuna eura
Njegov se transfer u Manchester navodio kao gotov posao tjednima unazad, a sve je službeno potvrđeno posljednjih dana. Dvadesetjednogodišnjak stiže na Old Trafford kao jedna od najvećih mladih zvijezda danas, a k tome u prilog ide i velikih 27,5 milijuna eura koliko je Van Gaal poslao put Eindhovena. Briljirao je prošle sezone u Eredivisie, a u 30 nasupta je 22 puta zatresao mrežu protivnika.

3. Paulo Dybala [Palermo - Juventus], 32 milijuna eura
Depayjev vršnjak i čovjek na kojem je Palermo zaradio velike novce. U ljeto 2012. je ovaj omaleni Argentinac stigao iz Instituta za 11,9 milijuna eura, a ove je sezone bio najbolji igrač svoje momčadi. Zabio je 13 pogodaka uz 13 podijeljenih asistencija i bilo je samo pitanje vremena kada će napustiti Renzo Barberu.

4. James Milner [Manchester City - Liverpool], besplatno
Nosio je dres 'Građana' pet godina, a sada se po isteku ugovora odlučio zaputiti na Anfield. Fantastično besplatno rješenje za Brandana Rodgersa koje može pokriti sve pozicije u veznom redu, a nije mu na odmet ni mjesto desnog beka.

5. Aleix Vidal [Sevilla - Barcelona], 18 milijuna eura
Sevilla gotovo svake sezone izbaci po jednog junaka. No, svi oni kad tad završe u Barceloni. Niz Danija Alvesa, Seydoua Keite, Adriana i Rakitića nastavio je 25-godišnji desni bek Aleix Vidal koji je veliku pozornost na sebe skrenuo fantastičnom izvedbom u finalu Europske lige. Veliko pojačanje za Barcelone koje će pravo nastupa na Nou Campu imati teč od 1. siječnja 2016. godine.

6. Sami Khedira [Real Madrid - Juventus], besplatno
Posljednjih je sezona na Santiago Bernabeu zapao u velike probleme s ozljedama, a one su ga u potpunosti izbacile iz zamisli Josea Mourinha i Carla Ancelottija. Nijemac nije želio riskirati i s Rafaelom Benitezom te se odlučio na odlazak u Torino. Odličan posao za Juventus koji ga je doveo kao slobodnog igrača.

7. Andre Ayew [Marseille - Swansea City], besplatno
Nevjerojatan su ulov izvukli u Swanseaju! Dvadesetpetogodišnji Ganac prebacio se na Otok ne bi li svoj golgeterski 'nos' demonstrirao u Premiershipu. Za njegove su se usluge trgali mnogi, čak i West Ham našeg Slavena Bilića, ali je na koncu 13 milijuna eura na Velodrome stiglo s Libertyja.

8. Danny Ings [Burnley – Liverpool], nepoznat iznos
Dvadesetdvogodišnji napadač Burnleyja odradio je vrlo dobru sezonu, ali je njegova momčad ipak podbacila te je lipanj dočekala kao 18. momčad lige. No, svi su znali kako je Ings tamo bivši, jer je Liverpool pokazao interes već tijekom zimskih mjeseci. Jedanaest golova i četiri asista u 35 nastupa, pojačanje ili ne za 'Redse' - pokazat će vrijeme.

9. Pedro Obiang [Sampdoria - West Ham], nepoznat iznos
Naturalizirani Španjolac veliko je pojačanje za Slaven Bilića i 'Čekićare'. Stigao je na Otok za 6 milijuna eura, a s obzirom na mladost (23 godine) i potencijal, mogao bi se pokazati kao pun pogodak. Pokriva mjesto centralnog veznog, a prošle je sezone za Sampdoriju upisao 34 nastupa u Serie A.

10. Tom Cleverley [Manchester United - Everton], besplatno
S 25 godina još mnogo toga može dokazati upravi Manchester Uniteda koja ga je 'poklonila' Evertona. Stiže kao besplatan igrač, a prošle je sezone upisao 32 nastupa za u Premiershipu.

Ostali transferi:

11. Dedryck Boyata [Manchester City - Celtic], 2 milijuna eura
12. Sebastian Prodl [Werder Bremen - Watford], besplatno
13. Christian Fuchs [Schalke - Leicester], besplatno
14. Adel Taarabt [QPR - Benfica], besplatno
15. Adam Bogdan [Bolton - Liverpool], besplatno
16. Alberto Bueno [Rayo - Porto], besplatno

(Foto: Action Images)


Tagovi

prijelazni rokprijelazni rok

Ostale Vijesti