EXPA/ laPresse/ Claudio Grassi/EXPA
EXPA/ laPresse/ Claudio Grassi/EXPA

Mulaomerović: "Na ovakvim turnirima je psihologija najbitnija, a ovo smo na kraju željeli"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 16:44

„Kada pogledate cijeli turnir mi smo izgubili od dvije dobre reprezentacije. Možemo biti generalno zadovoljni s ovime što smo odigrali do sada i što smo pokazali”

Ideja je, uz pojedine problema, sprovedena u djelo. Hrvatska je slavila nad Ukrajinom s pet poena razlike i osigurala si treće mjesto skupine C. Izbornik Damir Mulaomeorvić je nakon pobjede naglasio kako je ovo zacrtani ishod.

Peta utakmica u sedam dana, svi su umorni. To je ono što smo na kraju i željeli. Bilo je danas dobrih stvari, primjerice Mavra i Ramljak. Reprezentacija je skup najboljih igrača koji se u datom trenutku moraju žrtvovati. Imali smo priliku da završimo poluvrijeme možda i s većom razlikom. Ali ne možete Ukrajinu dobiti lagano. Atletični su i trebalo se dosta potrošiti na njima, osobito na Mihaljuku. Tu je Babo na njemu igrao na početku, poslije Ramljak. Ukazao nam se Mavra koji je svojom kreacijom dao mirnoću, sigurnost i na koncu prednost”, rekao je izbornik.

Nije, međutim, sve išlo glatko. Hrvatska je ponovno imala crne rupe u igri koje su Ukrajinci koristili kako bi se vraćali u utakmicu.

Gubili smo četiri razlike pa smo se onda vratili, ukazao se doktor košarke Kruno Simon sa svoje dvije trojke, Babo kapetanski. Zubac je zatvorio reket i igrao dobru obranu, osobito na kraju. Optimističan sam, da smo izgubili išli bi na Srbiju, a to je najbolja od te četiri reprezentacije iz skupine D. Rekao sam dečkima da sada igraju i uživaju.”

Mulaomerović je istaknuo kako je zadovoljan prezentacijama svoje reprezentacije u Milanu.

Kada pogledate cijeli turnir mi smo izgubili od dvije dobre reprezentacije. Možemo biti generalno zadovoljni s ovime što smo odigrali do sada i što smo pokazali”

Očito je njegovim igračima pomogla odluka da se jučer ne trenira...

S ovim momcima sam sada već preko mjesec i deset dana. Krvavo smo do sada radili i kada dođe ovakav termin, onda taj jedan trening ne bi ništa promijenio. Na ovakvim turnirima je psihologija najvažnija stvar i došli smo kasno u hotel nakon utakmice s Talijanima. Na kraju krajeva trener treba donositi takve odluke. Rekao bih isto i da smo izgubili”.


Skupina C, rezultati

Hrvatska – Ukrajina 90:85

Estonija – Grčka, 17.00

Velika Britanija – Italija, 21.00



Tagovi

EurobasketEuroBasket 2022Europsko prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti