Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

VIDEO Dončić i društvo nadoknadili 17 poena minusa i u triler-završnici ovjerili kartu za finale Zapada!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 07:56

Slovenac je potpisao još jedan triple double učinak od 29 poena, deset skokova i deset asistencija za 45 minuta provedenih na parketu

Pomalo je antiklimaktično završena utakmica, ali i serija polufinala Zapadne konferencije između Dallasa i Oklahome. Mavericksi su slavili s pola koša razlike 117-116 i s 4-2 ovjerili kartu za finale u posljednjem napadu kada je Luka Dončić izbacio loptu u kut za heroja Dallasa, PJ-a Washingtona koji je promašio tricu, ali je dosuđen faul Shaija Gilgeousa-Alexandera. Washington je stavio dva, namjerno promašio treće, a OKC s dvije i pol sekunde na semaforu nije uspio pogoditi tricu sa svoje polovice i slavlje domaćih navijača moglo je krenuti!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, Dallas je imao devet poena minusa na startu posljednje četvrtine, a u trećoj dionici je čak imao i 17 poena minusa, no sve to su dostigli u zadnjih 12 minuta igre.

Luka Dončić potpisao je još jedan triple double učinak od 29 poena, deset skokova i deset asistencija za 45 minuta provedenih na parketu, a to mu je bio treći trostruko dvostruki učinak zaredom.

„Ostali smo zajedno. Uvijek pričamo na klupi kako moramo ostati zajedno, imati pozitivnu energiju. Večeras je bio sjajan primjer tog razmišljanja“, istaknuo je slovenski playmaker nakon utakmice.

Dončiću je sjajno sekundirao Kyrie Irving koji je OKC-u ubacio 22 poena, isto kao i Derrick Jones Jr.

„Imati 17 poena minusa u utakmici u kojoj možemo zaključiti seriju nije baš pozicija u kojoj želite biti. Ali onda smo se pronašli u utakmici. Morali smo odgovoriti na način na koji smo odgovarali u cijeloj sezoni“, izjavio je Irving nakon ogleda.

Kod OKC-a je najbolji bio sjajni Kanađanin Gilgeous-Alexander s 36 poena, tri skoka i osam asista, ali i nepotrebnim faulom koji je OKC odveo u poraz.

„Da mogu vratiti taj trenutak, ne bih napravio faul. Dopustio bih mu da promaši šut. Uvijek želite vratiti ovakve trenutke natrag. Ali moram naučiti iz ovoga“, poručio je SGA koji je imao najefikasniju playoff utakmicu karijere sa spomenutih 36 poena.

„Nisu pobjedničke poene zabili niti Luka niti Kyrie. Luka je vjerovao svom suigraču, vjerovao je P.J.-u. Pronašli smo put do pobjede“, ushićen je bio trener Dallasa Jason Kidd nakon pobjede.

U finalu Zapada Mavericksi će igrati s boljim iz majstorice Denvera i Minnesote koji se sastaju u srijedu. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Dallas MavericksOklahoma City ThunderLuka DončićKyrie IrvingJason KiddShai Gilgeous-Alexander

Ostale Vijesti