Alonzo Adams-USA TODAY Sports
Alonzo Adams-USA TODAY Sports

VIDEO Cleveland i Dallas upisali važne 'breakove' i izjednačili četvrtfinalne serije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 08:01

Serije sada sele u Cleveland i Dallas.

Košarkaši Cleveland Cavaliersa svladali u Boston Celticse u Boston Gardenu sa 118-94, a Dallas Mavericksi bili su bolji od Oklahome City Thundera u Oklahomi 119-110. Time se četvrt finalna serija između ovih momčadi izjednačila na 1-1, a sada ih slijede dvije utakmice u Clevelandu, odnosno Dallasu.

U sjajnoj utakmici u Oklahomi, Maverickse su do pobjede predvodili Luka Dončić s 29 poena, 10 skokova, sedam asistencija, tri ukradene lopte i blokadom, ali i P.J. Washington koji je također ubacio 29 uz 11 skokova, četiri asista, dvije ukradene lopte i blokadom te odigrao utakmicu karijere. Kyrie Irwing je podbacio (devet poena, 11 asista, dva skoka), ali to nije moglo OKC-u da izgube prednost domaćeg parketa. Domaćine je predvodio Shai Gilgeous Aleyander s 33 poena, 11 skokova, osam asistencija, dvije blokade i oduzetom loptom, ali osim donekle raspoloženog Jalena Williamsa (20 poena, po četiri skoka i asistencije), nije imao pomoć suigrača.

Cleveland Cavaliersi iznenadili su Boston Celticse u Boston Gardenu, a sjajne partije zabilježili su Donovan Mitchell (29p, 8a, 7s) i Evan Mobley (21p, 10s, 5a). Cavsi su sjajno neutralizirali napadače Celticsa kod kojih je jedino Jayson Tatum ubacio više od 20 poena (ukupno 25 uz sedam skokova i šest asistencija).

U noći s petka na subotu na rasporedu su dvije utakmice NBA lige. Indiana Pacersi love prvu pobjedu protiv NY Knicksa (0-2), Minnesota dočekuje Denver koji gubi također 0-2. Današnji suparnici susrest će se u Dallasu i Clevelandu već u noći sa subote na petak.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBACleveland CavaliersBoston CelticsDallas MavericksOklahoma City Thunder

Ostale Vijesti