Julio Cortez/Pool Photo-USA TODAY Sports
Julio Cortez/Pool Photo-USA TODAY Sports

VIDEO Boston vadi metlu iz ostave: Celticsi na pragu 18. naslova

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 08:02

Mavericksi su u posljednjoj dionici napravili seriju 22-2 i zamalo nadoknadili zaostatak od 21 poen razlike.

Boston Celticsi svladali su Dallas Maverickse i u trećoj utakmici NBA finala, sa 106-99 u Dallasu. Boston sada ima prednost od 3-0, a, poznato je, nikada u povijesti NBA lige niti jedna momčad nije pobijedila nakon 0-3 zaostatka u pobjedama, a tek četiri momčadi su izborile 'majstoricu'.

Mavericksi su dobro ušli u dvoboj, kreirali su prednost od 22-9, no Boston se već do kraja prve četvrtine konsolidirao te je Dallas na kraju poluvremena imao tek jedan poen prednosti. U sinoćnjem susretu ključna je bila treća dionica u kojoj je Boston pobjegao Dallasu na +15. Početkom zadnje četvrtine Boston je imao prednost od 91-70 i pobjednik je, činilo se, bio riješen. No, Mavericksi su krenuli na sve ili ništa, napravili su senzacionalnu seriju od 22-2 i stigli na -1. Ipak, dalje od toga nisu mogli. Boston je na kraju stigao do pobjede koja ih je dovela na prag rekordnog 18. naslova u povijest.

Ključni igrači Celticsa sinoć su ponovno bili Jayson Tatum (31p, 6s, 4a, ul) i Jaylen Brown (30p, 8s, 8a, bl), a zapažen učinak ostvario je i Derrick White (16p, 5s, 4a).

Maverickse su kroz utakmicu, posebno u posljednjoj dionici vodili Kyrie Irwing (35 poena, tri skoka i dvije asistencije), a Luka Dončić je ubacio 27 uz po šest skokova i asistencija, s time da Slovenac pamti i bolju šutersku večer (11/27), posebno za tri poena (1/7). Uz to, u trenucima kada se lomila utakmica Dončić je zaradio isključujući prekršaj te ga nije bilo na parketu u posljednje četiri i pol minute utakmice.

Četvrta utakmica finala igra se u noći s petka na subotu, a u slučaju pobjede Dallasa, serija ponovno seli u Boston koji je posljednji naslov osvojio 2008. Dallas je još uvijek na jednoj tituli.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBANBA finaleNBA doigravanjeBoston CelticsDallas Mavericks

Ostale Vijesti