Umirovio se igrač koji je Hrvatsku 2005. u Beogradu zavio u crno

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 19:22

Još jedno umirovljenje potaknuto sportskom pandemijskom hibernacijom.

Španjolski krilni centar i nekadašnja velika nada tamošnje košarke, Fran Vasquez, oprostio se od profesionalne košarke.

Prema vlastitom priznanju vrijeme u izolaciji potaknulo ga je na razišljanje te je donio ovu odluku koju smatra da je najbolja za njega i trenutak u životu u kojem se nalazi.

„Kad igram želim biti na sto posto, ne na sedamdeset. Ne samo zbog  sebe već i zbog momčadi. Došlo je vrijeme za oproštaj i odlazim uzdignute glave.“, rekao je.

Umirovljenje je još najavio u četvrtak, a do promjene u odluci neće doći unatoč tome što ACB liga ima namjeru organizirati Final 8 turnir koji bi trebao dati novog prvaka najjače nacionalne lige Europe. A njegova Zaragoza jedna je od najljepših priča španjolske klupske košarke ove sezone s obzirom da je prekid lige dočekala na trećem mjestu, odmah iza Barcelone i Real Madrida.

 

 

Ugovor ovom 37-godišnjaku istječe na kraju ove sezone, a ove godine bi napunio 20 godina profesionalnog bavljenja košarkom. 210 centimetara visokog igrača draftirao je Orlando Magic kao 11. na NBA draftu 2005., odmah nakon što su Los Angeles Lakersi birali Andrewa Bynuma.

No Vasquez nikad nije otišao ''preko Bare'', štoviše nije napuštao ni ACB ligu. Počeo je u Unicaji, a najplodonosniji dio karijere proveo je u Barceloni između 2006. i 2012. te je s njom osvojio Euroligu 2010.

Hrvatski zaljubljenici u sport najviše ga pamte po jednoj od najvećih sportskih tragedija u povijesti hrvatske košarkaške reprezentacije. Naravno, pričamo o Beogradu i četvrtfinalu Euobasketa, u kojem je Vasquez, nakon što je Marko Tomas ulovio skok, ali i ispustio loptu jer mu je Jorge Garbajosa podmetnuo nogu, zabio za izjednačenje i produžetak.

U kojem je, nažalost, sastav Nevena Spahije poražen.

(foto: screenshot)


Tagovi

Real Madrid košarkaBarcelona košarkaJorge Garbajosaigračka mirovinaMarko TomasŠpanjolska košarkaška reprezentacijaEurobasketHrvatska košarkaška reprezentacijaFran Vasquez

Ostale Vijesti