Talijani dobili dva pojačanja iz NBA lige za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.12.18. | 18:52

Mogli bi pomoći.

Dok se hrvatska košarkaška reprezentacija praktično oprostila od ideje za plasmanom na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, talijanska je dobila pojačanje za nastup u Kini. Doduše, Italija još uvijek nije osigurala prolazak skupine u kojoj igra i hrvatska, ali moralo bi se dogoditi čudo da ne odu na Mundobasket.

A na svjetskoj košarkaškoj smotri Italija bi mogla biti jača za dva NBA igrača koja do sada nisu igrala za njihovu reprezentaciju, barem ne onu najjaču. Jedan od njih je Donte DiVincenzo, 21-godišnji bek Milwaukee Bucksa koji je sa sveučilištem Villanova osvojio dva naslova NCAA prvaka, a lani je proglašen i najboljim igračem Final Four turnira. Na draftu je izabran 17. pickom, a trenutno je na prosjeku od 5,8 poena i 2,7 skokova po utakmici.

DiVincenzo, kao što mu prezime govori, ima talijanske korijene, a danas je istaknuo kako je u procesu dobivanja talijanskog državljanstva.

„Moj otac radi na osiguravanju svih dokumenata koji su potrebni da bih dobio talijansku putovnicu. Ne pričam talijanski, ali se osjećam Talijan. Sljedećeg ljeta ću po prvi put posjetiti Italiju, dobit ću državljanstvo i to i mene i moju obitelj čini ponosnim“, rekao je DiVincenzo za Corriere dello Sport dodavši kako je otvoren za nastup za talijansku reprezentaciju.

A za talijansku selekciju, doduše onu B, je prije tri godine nastupio Ryan Arcidiacono. On je tada igrao zajedno s DiVincenzom za sveučilište Villanova, a nakon što ga 2016. na draftu nitko nije uzeo, Arcidiacono se preko G-lige ipak probio do NBA i to do Chicago Bullsa gdje je trenutno startni playmaker. U ovoj sezoni je na prosjeku od 7,7 poena, 3,8 asistencija, 2,5 skoka i 1 osvojenu loptu po utakmici te je dokazao da za njega ima mjesta među najboljim košarkašima svijeta.

Divincenzo i Arcidiacono su dostupni izborniku Talijana Romeu Sacchettiju. Hoće li ih on pozvati za Svjetsko prvenstvo u Kini ostaje nam tek za vidjeti.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ryan ArcidiaconoDonte DiVincenzo

Ostale Vijesti