Svi žele u Philu - dva igrača kojima je istekao ugovor ne žele otići iz Sixersa

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.05.18. | 10:56

Kako će izgledati Sixersi sljedeće sezone

Proces je počeo brati plodove. Philadelphia je ove sezone ostvarila treći omjer Istoka, a u doigravanju je ispala u drugom krugu od Bostona u pet utakmica.

> NBA potvrdila - Philadelphia je teško oštećena u petoj utakmici protiv Bostona (VIDEO)

Kako sa završetkom sezone počinju već pripreme za sljedeću, tako su i u Philadelphiji počeli sa slaganjem rostera koji bi sljedeće godine trebao napraviti novi iskorak. Najvažniji igrači Phile, Joel Embiid, Ben Simmons, Dario Šarić i Robert Covington, imaju ugovore za sljedeću sezonu te se oko jezgre momčadi ne moraju brinuti. Tu će biti i Markelle Fultz, Timothe Luwawu, a klub će vjerojatno 'pokupiti' opcije za TJ McConnella te Richauna Holmesa, a ostaje samo riješiti pitanje veterana.

Ove sezone su veteransko prisustvo Sixersi imali u vidu JJ Redicka, Amira Johnsona, Trevora Bookera, Marca Belinellija i Ersana Ilyasove. Svima njima ovog ljeta istječe ugovor, a pitanje je koga bi Sixersi i sljedeće sezone željeli vidjeti u svojem dresu. No, očigledno je da bi se ti igrači željeli vratiti u Philadelphiju, barem kada je riječ o Redicku i Belinelliju.

Njih dvojica su i najznačajniji što se tiče učinka, ali i igre jer su obojica sjajni šuteri što Sixersima definitivno treba. Redick je u regularnoj sezoni bio drugi strijelac momčadi sa 17,1 poena te 3 asistencije i 2,5 skoka po utakmici. Belinelli je doveden u drugom dijelu sezone iz Atlante, a u 28 utakmica u Philadelphiji je ubacivao 13,6 poena te imao 1,8 skokova i 1,6 asistencija po utakmici.

Taj učinak bi u Sixersima definitivno željeli imati i sljedeće godine, a Redick nema ništa protiv.

„Mislim da se uzajamno poštujemo i siguran sam da ću se vratiti sljedeće sezone“, rekao je Redick američkim novinarima. On je za godinu dana u Philadelphiji dobio 20 milijuna dolara. Sixersi su mu mogli to dati jer su imali dosta prostora na salary capu, ali te novce ove godine neće moći dobiti. No, Sixersi imaju dosta mjesta na salary capu, a Redick je sigurno svjestan da je prošle godine bio preplaćen pa je vjerojatno spreman sljedeće dati određen popust momčadi, barem ako uistinu želi ostati u Philadelphiji.

Što se Belinellija tiče, on je u Atlanti imao ugovor na 6,3 milijuna dolara, a nakon raskida s Hawksima, u Sixersima je igrao za minimalac. Talijan je bio jako važan igrač s klupe i dobro bi došao treneru Brettu Brownu i sljedeće godine, a ugovor koji bi mogao dobiti će se vjerojatno kretati oko tog iznos od 6 milijuna dolara ili malo više. On se od ove sezone oprostio od navijača Sixersa ovim riječima:

„Vjerovao sam u Proces od prvog dana i dao sam sve od sebe do posljednje sekunde. Vi ste mi dali neuvjetovanu ljubav i podršku. Možda nije sve završilo kako smo željeli, ali sam siguran da je ovo tek početak za Sixerse. Sad je vrijeme za odmor u Italiji…hvala ti Philadelphia, hvala Sixersima, ovo je košarka koju volim. Volio bih se vratiti i ponovo igrati u ovom dresu. Vidimo se dogodine.“

Sad je na potezu uprava kluba.

(Foto: Action Images)


Tagovi

JJ RedickMarco Belinelli

Ostale Vijesti