Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL
Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Što slijedi hrvatskim košarkašima? Ogledi s BiH mogli bi biti presudni

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 10:16

Dodatni problem za izbornika Josipa Sesar je što u studenom neće moći računati na Ivicu Zupca i Darija Šarića koji će tada već dobrano zagaziti u novu NBA sezonu s LA Clippersima, odnosno Denver Nuggetsima

Nakon što su odradili turnir u Pireju, gdje su poraženi u finalu od domaćina, hrvatska košarkaška selekcija se sada neće okupljati sve do studenog, kada je na redu nova reprezentativna akcija. Tada je, naime, na rasporedu nastavak kvalifikacija za Eurobasket. Hrvatska je u skupini s Francuskom, Ciprom i BiH, a do sada je sa 61-73 izgubila od Francuske u Brestu i pobijedila Ciprane u riječkom Zametu rezultatom 92-63. Slijede dvije utakmice protiv BiH (21. i 24. studenog), a ti ogledi trebali bi odlučiti drugoplasiranog skupine E.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tri od četiri momčadi prolaze dalje, međutim, u skupini u kojoj je Hrvatska postoji jedna nelogičnost. Eurobasket će se održati u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Cipru, a domaćini natjecanja imaju osiguran prolazak iz kvalifikacijskih skupina na prvenstvo. Tako ima i Cipar koji se zbog košmara koji vlada u Fibi svejedno našao u skupini E pa oni imaju siguran prolazak. A s obzirom na to da iz skupina prolaze tri od četiri najbolje momčadi, u ovoj skupini će se pitanje prolaska rješavati između Francuske, BiH i Hrvatske.

Dakle, slijede nam krucijalni dvoboji, jer Cipar je, znamo, unutra, Francuska se čini prejakom za sve, stoga će Hrvatska i BiH odlučivati o trećem putniku na EP.

Dodatni problem za izbornika Josipa Sesar je što u studenom neće moći računati na Ivicu Zupca i Darija Šarića koji će tada već dobrano zagaziti u novu NBA sezonu s LA Clippersima, odnosno Denver Nuggetsima, pa će glavnina napadačkog tereta pasti na leđa Marija Hezonje.

Osim toga, Sesar mora pronaći još kakvo rješenje da doda kvalitetu ovom rosteru, budući da igramo presudne utakmice za veliko natjecanje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaJosip SesarMario HezonjaDario ŠarićIvica Zubac

Ostale Vijesti