Španjolci pružili dobar otpor, ali Amerikanci su ipak u finalu Olimpijskih igara

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 19.08.16. | 22:24

Amerikanci su očekivano izborili finale Olimpijskih igara.

Reprezentacija SAD-a nije izgledala sjajno u polufinalu protiv Španjolske, ali nije dozvolila nikakvo iznenađenje. U finale je ušla pobjedom 82:76.

Pobjedu su Amerikanci osigurali u prvoj četvrtini u kojoj su brzo došli do 10-ak koševa razlike. Mo, Španjolci su se stabilizirali te nisu dopustili favoriziranim protivnicima da se odlijepe. Dapače, razliku su smanjivali, dolazili i do 'minus 3', ali nikako nisu uspjeli do kraja sustići Amerikance. Svaki put kad je trebalo, netko bi od američkih zvijezda zabio za podizanje vodstva.

Španjolska se na jednoznamenkastom zaostatku zadržavala do početka posljednjeg dijela utakmica kada je SAD otišao na 15 razlike i riješio utakmicu. Španjolska se ni tada nije raspala, ali jednostavno nije uspjela doći do egala.

Amerikanci će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Australije i Srbije, a danas je najefikasniji u njihovim redovima bio Thompson s 22 koša. Durant je dodao 14, Irving 13, a Jordan 9 koševa uz 16 skokova. Kod Španjolske najbolji Gasol s 23 koša i 8 skokova, a dvoznamenkast je bio još Rodriguez s 11 poena.

(Foto Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

američka košarkaška reprezentacijaŠpanjolska košarkaška reprezentacijaOlimpijske igre Rio de Janeiro

Ostale Vijesti