Šok za navijače Chicaga – Derrick Rose nastavlja karijeru u New Yorku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.06.16. | 22:27

Svega par dana nakon službenog kraja sezone, nastavila su se uzbuđenja u NBA ligi.

Posljednjih dana se ova mogućnost najavljivala, ali je malo tko mislio da će se ostvariti – Derrick Rose je tradean u New York Knickse. Nekadašnji prvi pick drafta i MVP lige neće više igrati u rodnom Chicagu već će karijeru nastaviti u klubu kojem je na čelu Phil Jackson. Bullsi su, osim njega, u New York poslali i Justina Hamiltona, a u spurotnom pravcu dolaze Robin Lopez, Jose Calderon i Jerian Grant.

Naravno da je najveća vijest u ovom tradeu činjenica da su se Bullsi odrekli domaćeg igrača oko kojeg su gradili momčad za prvaka. Rose je 2008. došao kao prvi pick drafta, pod vodstvom Toma Thibodeaua 2011. proglašen MVP-em lige, a Bullsi su bili jedna od najboljih momčadi lige. Najveći uspjeh je ostvario ulaskom u finale Istoka te godine.

No, sljedeće godine krenule su ozljede. Rose je u playoffu 2012. ozlijedio lijevo koljenu zbog kojeg je propustio cijelu sljedeću sezonu da bi u jesen 2013. doživio ozljedu desnog koljena. Te je sezone odigrao tek 10 utakmica, a nakon toga više nikada nije bio ni bilizu razine koju je imao prije ozljeda. Netom završenu sezonu odigrao je solidno – imao je prosjek od 16,4 koševa, 4,7 asistencija i 3,4 skoka, a o kakvom padu se radi ilustrira podatak da je 2010./11. imao prosjek od 25 koševa, 7,7 asistencija i 4,1 skoka.

U sjeni ovog, dogodio se još jedan, košarkaški možda i zanimljiviji trade u koji su uključeni Atlanta, Indiana i Utah. Hawksi su svojeg playmakera Jeffa Teaguea poslali u Pacerse koji su u Jazz poslali Georgea Hilla. Utah je, pak, u Atlantu poslala 12. pick ovogodišnjeg drafta koji se odvija sutra.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Derrick RoseBrook LopezJeff TeagueGeorge Hill

Ostale Vijesti