Protuofenziva FIBA-e: Poslane pozivnice za Ligu prvaka Partizanu, Cedevita Olimpiji i Budućnosti

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.05.20. | 17:24

Hoće li se svi najjači ABA-ligaši udružiti protiv Crvene zvezde?

Zadnjih tjedana je jasno da se zahuktao rat između Euroleague Baskteballa i FIBA-e, odnosno da su potonji počeli ‘’pokazivati zube’’.

Za narednu su sezonu su se FIBA-i za Ligu prvaka već ‘’zavjetovali’’ Lietuvos Rytas, Baskonia i Darussafaka, a kako saznajemo, pozivnice za FIBA Ligu prvaka su poslane i tri od četiri najjače momčadi ABA lige – neslužbenom prvaku Partizanu, ljubljanskoj Cedevita Olimpiji i podgoričkoj Budućnosti.

FIBA je nanjušila nezadovoljstvo vodećih regionalnih klubova osim Crvene zvezde, koja je profitirala otkazivanjem Eurolige te tako osigurala nastup i naredne sezone. Partizan se, kao klub s dobrim izgledima za osvajanje kako ABA lige tako i Eurokupa, nadao da bi kroz jedan od ta dva poligona mogao osigurati Euroligu.

No odluka Jordija Bertomeua zatekla je bneogradske ‘’crno-bijele’’ i predsjednika Ostoju Mijailovića te, blago rečeno, razočarala. Domino efektom ustanovljeno je da okončanje ABA lige nema smisla te je donesena odluka i o otkazivanju njenog kraja, a s obzirom da je i Budućnost bila za nastavak, jasno je kako bi i ona mogla biti revoltirana odlukom Eurolige i samim time na liniji njenih oponenata.

Uostalom, vuku repove sukoba sa Zvezdom još od kraja prošle sezone i ABA finala. Bloku FIBA-Partizan-Budućnost mogla bi se pridružiti i Cedevita Olimpija, no s druge strane – tek se tu otvara prostor Emilu Tedeschiju da realizira svoju ambiciju i uvede novoosnovani klub u Euroligu, pogotovo ako se Partizan makne ‘’s puta’’ a zagrebački poduzetnik iskoristi svoje dobre odnose s Bertomeuom.

Osim regionalnih velikana, za sada najveći projekt FIBE-e je ‘’krađa’’ Panathinaikosa, čiji čelni čovjek Dimitrios Giannakopoulos već odavno smatra da je Euroliga ‘’mafija’’.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

FIBA Liga prvakaKK PartizanKK Cedevita Olimpija LjubljanaBudućnostEuroligaJordi Bertomeu

Ostale Vijesti