REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Problemi za Sloveniju, bitna karika propušta kvalifikacije za OI protiv Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 19:00

Na popisu je Luka Dončić, no još uvijek čekamo konačnu potvrdu njegovog nastupa

Hrvatska košarkaška reprezentacija od 2. do 7. srpnja igra posljednju fazu kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu. Još su četiri mjesta slobodna, a pobjednici četiriju kvalifikacijskih turnira izvadit će vizu za francusku metropolu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izabranici Josipa Sesara nisu imali pretjerane sreće kod ždrijeba, koji im je podario vjerojatno i najteži turnir. U grupnoj fazi čekaju nas Slovenija i Novi Zeland, dok su protivnici u eventualnom polufinalu Grčka ili Dominikanska Republika.

No, posao bi nam mogao biti barem malo olakšan nakon što su Slovenci objavili popis kandidata za turnir koji se igra u Dvorani mira i prijateljstva u Pireju. Zbog problema s ozljedom, slovenski izbornik Aleksandar Sekulić u Grčku neće povesti Jaku Blažiča, jednog od svojih najboljih igrača.

Sjajno krilo ima problema s leđima i u dogovoru s izbornikom preskače put u Pirej, ali ako se Slovenci plasiraju u Pariz, postoji šansa da im se Blažič priključi.

Naravno, u Sloveniji se i dalje čeka što će biti s Lukom Dončićem, koji je načet ozljedom od početka NBA doigravanja, ali je uspio odvesti Dallas do velikog finala protiv Bostona. Trenutno gube 2-0, no serija seli u Texas i Mavericksi se nadaju da će produžiti seriju, a svaka nova utakmica značila bi i dodatnu potrošnju kod Dončića, no ipak je za očekivati njegov nastup u Pireju.

Kako god završila priča s Dončićem, on predvodi popis Slovenije, na kojem se nalaze sljedeći igrači:

Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Horvat, Tibor Mirtič, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Mike Tobey, Vlatko Čančar, Jan Špan i Luka Ščuka. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slovenska košarkaška reprezentacijaJaka BlažičLuka Dončić

Ostale Vijesti