Nezaustavljiv! Pau Gasol s 40 poena uništio Francuze i odveo Španjolsku u finale Eurobasketa!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 17.09.15. | 23:21

Španjolska je prvi finalist Eurobasketa!

U polufinalnom susretu Španjolci su porazili domaćine Francuze s 80:75 poslije produžetaka. Apsolutni junak bio je čudesni Pau Gasol s nevjerojatnih 40 poena!

Cijelu utakmicu Francuska je bila u vodstvu unatoč lošem šutu Tonyja Parkera koji je iz igre šutirao 4/17. Španjolska se četiri minute prije kraja četvrte četvrtine vraća na -3, a onda stvar u svoje ruke uzima Pau Gasol. Sa šest poena zaredom odvodi svoju momčad u vodstvo, pa se Francuzi moraju čupati i tricom Batuma hvataju produžetke.

Tamo Gasol nastavlja briljirati, a njegovo zakucavanje donosi Španjolcima tri poena prednosti 15 sekundi prije kraja. U sljedećem napadu Batum je fauliran u trenutku šuta, no promašuje sva tri slobodna bacanja za izjednačenje. Španjolci uzimaju skok i dodavanjima pronalaze Gasola na zakucavanju, a on zabija svoj 40. poen za točku na "i" velike partije.

Gotovo 27 tisuća Francuza ostalo je u šoku što njihova reprezentacija neće imati prilike braniti naslov europskog prvaka kojeg je osvojila u Sloveniji prije dvije godine. U borbu za zlato će Španjolska, protiv boljeg iz ogleda Srbije i Litve.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Pau GasolkošarkaEurobasket 2015EurobasketŠpanjolska košarkaška reprezentacijaFrancuska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti