Košarkaši Barcelone buše Pešića i pakiraju mu otkaz

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.11.19. | 13:18

Problemi u Kataloniji.

Tako glase posljednje vijesti iz Španjolske gdje je otvoreno izašla priča kako se svlačionica okrenula protiv srpskog stručnjaka nezadovoljna njegovim metodama i tretmanom. Tekst potpisuje ugledna Marca, ne pozivajući se ni na kakve anonimne izvore, nego piše kako je stvar očigledna i kako su svi svjesni šta se događa u svlačionici. Ali se o tome dosad šutilo. Naravno, uvijek treba s dozom rezerve uzeti pisanja madridskog dnevnika o Barceloni zbog rivaliteta na relaciji Kastilja – Katalonija, ali priča djeluje prilično iskreno.

 

Iako je Barcelona lider u Euroligi, iako ima skor 5:2 u španjolskom prvenstvu, napetost na relaciji igrači – trener je velika. Košarkašima Barce je dosta Pešićevih kritika i metoda. Zamjeraju mu na lošem tretmanu brojnih igrača poput Piera Orriole koji je svjetski prvak sa Španjolskom, a u Barceloni igra desetak minuta po utakmici. Naravno, s trenerom su nezadovoljniji igrači koji igraju manje nego što misle da bi trebali, kao Rolands Šmits. Ali u Barceloni je problem što su nezadovoljni i oni koji igraju i koji su nositelji igre.

Cory Higgins zamjera Pešiću jer mu ne daje dovoljno odmora na utakmicama!? Malcom Delaney smatra kako ga je nedovoljno spremnog gurnuo na teren i okrivljava ga za ponovnu ozljedu. Marca piše da je i Nikola Mirotić uhvaćen u nekoliko televizijskih kadrova kako se smije srpskom stručnjaku, kako mu upućuje ironične i podrugljive poglede ili šapće suigračima na uho dok Pešić priča. Navodi se da su tajm-auti Barcelone postali televizijski šou jer se Mirotić i suigrači redovno smiju treneru iza leđa. Čak se više i ne trude sakriti nepristojno ponašanje prema 70-godišnjem stručnjaku.

Smetaju im i Pešićevi pretjerani izljevi bijesa poput posljednjeg slučaja kad je nakon pobjede protiv Fuenlabrade od 13 poena razlike Pešić pola sata bijesnio u svlačionici. Njegova galama odjekivala je hodnicima dvorane pa se Barcina press služba ničim izazvana oglasila kako nije bilo ništa strašno. Tako su zapravo otkrili kako je ipak bilo problema jer su demantirali nešto što nije izašlo u javnost.

Pešić je stabilizirao situaciju u košarkaškoj Barceloni nakon brojnih turbulentnih sezona i uoči početka tekuće dobio je ogroman budžet te stvorio jedan od najboljih rostera ternutačno u eruopskoj košarci, ali zvijezde koje je doveo mogle bi ga koštati posla...

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Cory HigginsNikola MirotićEuroligaKK BarcelonaSvetislav Pešićkošarka

Ostale Vijesti