Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Jokić prestigao Wilta i zasjeo na tron, Banchero sjajan protiv Curryja i Thompsona, Kerr 'školovao' Irvinga

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.11.22. | 09:02

Od ostalih vijesti: Sunce je žuto, nebo je plavo, Kyrie Irving je suspendiran…

Malo, ali slatko – tako bi se moglo opisati ono što se dogodilo u NBA ligi sinoć. Svega dvije utakmice bile su na rasporedu, a neizvjesnosti u nijednoj nije nedostajalo. A i padali su rekordi...

Prvo je Orlando, sa svega pola koša prednosti, uspio svladati Golden State Warriorse rezultatom 130:129, a domaćina su u Amway Centru do pobjede vodili fenomenalni Paolo Banchero i Jalen Suggs. Rookie igra kao da je pravi veteran, u napadu je sjajan, trener mu vjeruje te bi baš on uskoro mogao postati središnja figura Orlanda. A Orlando izgleda baš, baš dobro…

Pomalo nevjerojatno zvuči da su do pobjede protiv GSW-a, koji je bio praktički kompletan (nije bilo samo Iguodale i DiVincenza), stigli bez ijednog veterana! Isaac, Gary Harris, Fultz, M.Wagner, Ross i Cole Anthony su ozlijeđeni, ali Banchero i Suggs su večeras bili fenomenalni.

Iako je Branchero odradio fenomenalnu utakmicu, Suggs je bio 'clutch'. U zadnje dvije minute je od svojih 26 poena postigao njih 9. Inače, GSW je sad na omjeru 0-5 u gostima.

„Odradili smo devet utakmica dosad, dobili smo uvid u mnoge kombinacije te je sada vrijeme za promjene i da probamo neke druge stvari. Svi su dobili i dobit će još prilika. Moramo naći najbolju kombinaciju za našu momčad“, rekao je Kerr, čiji su Warriorsi trenutno na omjeru 3-6.


Kerr doduše ne smatra da je ovaj poraz isključiva greška njegove momčadi. Naime, nešto prepisuje i sucima. Zašto? Slobodna bacanja za Orlando – 46, slobodna bacanja za GSW – 15.

„Stvarno je teško pobijediti u takvoj situaciji. Čak i kad smo vodili 16 razlike, nekako se moglo osjetiti da nije sve kako treba biti.“

Draymond Green je dao kratko viđenje utakmice.

„Kad si u minusu 3-6, onda moraš sve preispitati. No, ja mislim da je problem naša obrana. Ne branimo se na način koji je potreban da bi se pobjeđivale utakmice u NBA ligi.“

Kolika je utakmica bila neizvjesna najbolje oslikava podataka da se vodstvo izmjenjivalo 15 puta, dok je u devet navrata na semaforu bilo izjednačenje. Curry je imao 39, Suggs 26 poena, a obojica su skupila po devet asistencija. Wiggins kod gostiju i Bol kod domaćina imali su po dvije blokade.

U drugoj utakmici dana se na neki način ispisala povijesti, iako američki mediji vole povijest raditi od svega. Ali, da je Nikola Jokić zaslužio naklon, to nema sumnje. Denver je slavio na gostovanju kod OKC-a, a srpski centar bio je prvi igrač susreta. Iznenađujuće…

15 poena, 13 skokova i 13 asistencija je učinak MVP-a protiv OKC-a. TO mu je bio 79. triple-double učinak u karijeri čime je prestigao Wilta Chamberlaina na vrhu (naravno, kad je riječ samo o centrima). Jokić, naravno, kasnije nije puno pričao, dao je tek kratku izjavu, ali njegova je igra ionako toliko glasna da on naprosto ni ne mora znati pričati da bi pored njega svi drugi umuknuli. Sjajnu košarku igra 27-godišnjak iz Sombora, a pomalo je zastrašujuće da ono najbolje od njega tek slijedi.

„Je li ovo bila naša kompletna partija svih 48 minuta? Ne, nije. Ali, moram istaknuti, jako sam ponosan da kad nismo paničarili kad je OKC bio u naletu već smo stali, regrupirali se i došli do pobjede“, rekao je trener Denvera Michael Malone.

Shai Gilgeous-Alexander je imao 37 kod domaćina, ali je zato kod gostiju fenomenalan bio Jamal Murray koji je zabio 24, od čega 14 u posljednjoj četvrtini.

„Vratio se“, kratko je dodao Malone.

Spomenimo za kraj kako su Netsi odlučili suspendirati Kyriea Irvinga na pet utakmica jer se nije ispričao nakon uvredljivog sadržaja kojeg je promovirao po društvenim mrežama.

NBA, 4.studenog

OKC – Denver 110:122

Orlando – GSW 130:129


Tagovi

Paolo BancheroPaolo BancheroStephen CurryNikola JokićNBADenver NuggetsOrlando Magic

Ostale Vijesti