Gasol uništio i Litvu - Španjolska se prošetala do naslova prvaka Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.09.15. | 20:48

Španjolska je osvojila svoj treći naslov prvaka Starog kontinenta.

Finale Eurobasketa nije donijelo nikakvu neizvjesnost. Španjolska je utakmicu protiv Litve prelomila u prvih pet minuta kada su otišli na 15:4. Potpuno su nadigrali Scariolovi igrači svoje protivnike na obje strane parketa – egzekuciju u napadu smo i očekivali, ali ovakvu angažiranost u obrani nismo. Španjolci su bili na svim linijama dodavanja i čvrsto čuvali Litavce koji su svemu doprinijeli i mnogobrojnim izgubljenim loptama. S druge strane, opet je raspoložen bio Pau Gasol, a kada mu se priključio Rudy Fernandez, onda Litvi nije bilo spasa.

Španjolska nije dopustila nikakvo opuštanje. Držali su dvoznamenkastu prednost većinu poluvremena, a Litva je bila zadovoljna što je, ofenzivnim skokom i serijom trica, na odmor otišla s 'tek' devet koševa zaostatka.

No, u trećoj četvrtini je Španjolska nastavila s odličnom igrom. Nisu dopustili Litvi da se priključi u utakmicu, a većim dio posljednje četvrtine nije bilo nikakve rezultatske neizvjesnosti. Na kraju je bilo 80:63.

Opet je najbolji igrač Španjolske bio Pau Gasol. Centar Chicago Bulls je ubacio 25 koševa, imao 12 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Llull je dodao 12 koševa, 6 skokova i 5 asistencija, a Fernandez 11 koševa i 2 ukradene lopte. Po 8 koševa su ubacili Reyes i Mirotić, 7 Claver, 5 Ribas, a 4 Rodriguez koji je imao i 6 asistencija.

Kod Litvu najefikasniji bili Kalnietis i Seibutis koji su ubacili po 13 koševa. Kalnietis je dodao 6 asistencija, a Seibutis 4 skoka. Valančiunas je imao 10 koševa i 9 skokova, Mačiulis i Kuzminskas po 8 koševa, Kavaliauskas 4, Jankunas i Milaknis po 3, a Gailius 1 koš.

(Foto: Action Images)


Tagovi

EurobasketEurobasket 2015Španjolska košarkaška reprezentacijalitavska košarkaška reprezentacijaPau Gasol

Ostale Vijesti