Soobum Im/USA TODAY Sports
Soobum Im/USA TODAY Sports

Gasol napušta NBA ligu, poznato gdje nastavlja karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 11:15

Mnogi su ga već vidjeli u dresu Barcelone, ali…

Nakon dugih 13 godina u najboljoj ligi svijeta, Marc Gasol odlučio je kako mu je dosta 'ozbiljne' košarke.

Trostruki All-Star i najbolji obrambeni igrač 2013. godine otkupit će svoj ugovor od Memphisa, kluba u kojem je proveo najveći dio karijere i gdje je u mnogim kategorijama na samom vrhu. U Memphisu je proveo 11 godina, praktički je nemoguće nabrojati sve kategorije u kojima je najbolji klupski igrač svih vremena, ali nakon što su ga LA Lakersi trejdali natrag u 'njegov' klub (zajedno s izborom druge runde NBA drafta 2024. godine) za Kineza Wana Zhelina, nedugo nakon toga postalo je poznato da Gasol planira otkupiti svoj ugovor te karijeru nastaviti u Europi.

Preciznije, on je svoju posljednju 'ozbiljnu' utakmicu odigrao prošle sezone, a kako javljaju španjolski mediji, mlađi brat Gasol bi uskoro trebao postati novi član španjolskog drugoligaša Basquet Girone, inače kluba koji je u njegovom vlasništvu.

Gasol je osnovao spomenuti klub 2014. godine, a prošla sezona im je bila prva u drugom razredu španjolske košarke.  Njegov stariji brat Pau, ujedno jedan od najistaknutijih europskih košarkaša u povijesti NBA lige, od ove godine igra za Barcelonu pa su stoga mnogi vjerovali da će se braća opet ujediniti, ali od toga ipak neće biti ništa.

LEB Oro liga starta tek za mjesec dana, a Basquet Girona u prvom kolu gostuje kod Sammic Hostelerije (8. listopada).



Tagovi

Marc GasolŠpanjolska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti