Garbajosa: Gasol namjerava igrati u Tokiju

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 17.12.19. | 16:14

Vlasnik NBA prstena želi pomoći nacionalnoj vrsti.

 

Predsjednik Španjolskog košarkaškog saveza, a i igračka legenda, Jorge Garbajosa, potvrdio je kako Pau Gasol želi zaključiti svoju veličanstvenu karijeru nastupom na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedećeg ljeta, prenosi Marca.

Igrački ugovor sa Portland Trail Blazersima je raskinuo, što je došlo kao posljedica ozljede koja se otegla ''do u nedogled''. Španjolac je u dogovoru s organizacijom s krajnjeg sjeverozapada SAD-a zaključio da je bolje da ne zauzima poziciju nekom zdravom, no također je uklopljen u trenerski stožer Terryja Stottsa do kraja sezone.

„Učiniti će sve što je moguće, i dio onog što je nemoguće, kako bi ovo ljeto bio u dresu španjolske reprezentacije. Ako Pau želi i može – igrat će. Mi ćemo ga čekati koliko god treba, a ako ne može biti na terenu, može birati neku drugu ulogu.“, očitovao se Garbajosa.

Gasol je vjerojatno najveći španolski košarkaš svih vremena, a osvojio je 11 medalja s reprezentacijom, kao i dva NBA naslova.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Jorge Garbajosa on Pau Gasol: ““He will do everything possible and part of the impossible to be in Tokyo”  <a href="https://t.co/CI0IDyt2P4">https://t.co/CI0IDyt2P4</a></p>&mdash; TalkBasket (@TalkBasket) <a href="https://twitter.com/TalkBasket/status/1206932928363745281?ref_src=twsrc%5Etfw">December 17, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)


Tagovi

Pau GasolNBAŠpanjolska košarkaška reprezentacijaOlimpijske igre

Ostale Vijesti