Jesse Johnson-USA TODAY Sports
Jesse Johnson-USA TODAY Sports

Doviđenja Minnesota, dobar dan Boston: Briljantni Dončić odveo Dallas do velikog finala!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 08:24

Ovo je prvi nastup Dallasa u NBA finalu od 2011., kada je Dirk Nowitzki vodio franšizu do njenog prvog i jedinog naslova prvaka. Može li Dončić rekreirati velikog Dirka?

Domaća publika u Target Centeru shvatila je već nakon četiri minute da njihovim ljubimcima slijedi teška i duga, patnjom prožeta večer. U te četiri minute njihov koš nemilice je rešetao igrač s brojem 77 na dresu. U te četiri minute ubacio im je 12 poena bez promašaja, a do kraja četvrtine Luka Dončić, o kojemu je riječ, ubacio je 20 poena dok je cijela momčad Minnesote ubacila – 19.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Do poluvremena se briljantnom slovenskom playmakeru priključio Kyrie Irving, pa su njih dvojica imali 44 (Dončić 25), a svi Wolvesi 40 poena i utakmica je već do velikog odmora Wolvesima iscurila kroz prste. Dallas je rezultatom 124-103 slomio Minnesotu u petoj utakmici finala Zapad i ovjerio ulaznicu za veliko finale s Bostonom, a sebi priskrbio MVP titulu finala Zapadne konferencije.

Utakmicu je završio s 36 poena, uz šut 14/22 iz igre i 6/10 za tricu, dodao je tome i deset skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte. Dončić je ovim učinkom postao prvi košarkaš u povijesti NBA lige koji je u play-offu ostvario po 150 skokova i asistencija te pogodio 50 trica. Irving je zabio koliko i Dončić uz 14/27 iz igre i 4/10 za tricu, uz četiri skoka i pet asista.

Inače, jako dobre role su odradili još trojica igrača u redovima momčadi Jasona Kidda. P.J. Washington i Daniel Gafford su igrači koji su zadnjeg dana prijelaznog roka pristigli u Dallas (Kyle Kuzma je to odbio jer nije vjerovao da Dalals ima šanse za naslov), a na kraju su dali ogroman doprinos povijesnom uspjehu. Prvospomenuti je protiv Wolvesa ubacio 12 poena i dodao sedam skokova, a drugi 11 poena i devet skokova. Rookie Dereck Lively vratio se nakon ozljede s devet poena i bez promašaja iz igre te s osma skokova i po tri asistencije i blokade.

U redovima Minnesote najbolji je bio Karl-Anthony Towns koji je utakmicu završio s 28 ubačaja i 12 skokova za vodstvo Minnesote. Anthony Edwards također je završio s 28 poena za Timberwolvese, čija je čarobna sezona završila nakon 56 pobjeda u regularnom dijelu sezone i dolaskom do konferencijskog finala prvi put nakon 2004. godine.

Dallas će, dakle, u finalu igrati protiv pobjednika Istočne konferencije Boston Celticsa, a prva se utakmica igra 6. lipnja u Bostonu.

Ovo je prvi nastup Dallasa u NBA finalu od 2011., kada je Dirk Nowitzki vodio franšizu do njenog prvog i jedinog naslova prvaka. Može li Dončić rekreirati velikog Dirka?

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBADallas MavericksLuka DončićBoston CelticsMinnesota Timberwolves

Ostale Vijesti