Bullsi traže vanjski šut - na pomolu razmjena s Minnesotom za Kevina Martina

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.09.14. | 17:11

Chicago Bulls i Minnesota Timberwolves na pragu su dogovora oko razmjene igrača.

Naime, kako donosi ESPN, Bullsi su uoči početka trening-kampa za novu sezonu Minnesoti ponudili Mikea Dunleavyja, Tonyja Snella i budući pick druge runde, a zauzvrat bi u 'Vjetroviti grad' došao Kevin Martin.

Chicago bi ovim potezom dobio beka-šutera kojeg traže cijelo ljeto. Pričalo se kako bi se Bullsima trebao priključiti Ray Allen, ali očigledno se Chicago odlučio na novu metu, 31-godišnjeg Kevina Martina. On je u svojoj 10-godišnjoj karijeri promijenio 4 kluba, a u karijeri ima prosjek od 17,9 koševa s 38,5% šuta za tri poena. Prošle godine je u Timberwolvesima postizao 19,1 koš.

Bullsi bi, ako dovedu Martina, dobili još jednog šutera koji bi mogao igrati u vanjskoj liniji zajedno s Derrickom Roseom i Jimmyjem Butlerom koji bi na ovaj način imao više minuta i na poziciji 'trojke'. Kako su u vanjskoj liniji još i veterani Hinrich i Brooks, onda se ne bi toliko osjetio odlazak mladog Snella i iskusnog Dunleavyja. Pod košem Bullsi ionako imaju jednu od najjačih rotacija lige – Noah, P.Gasol, Gibson, Mirotić, tako da bi to svakako bila momčad za vrh Istoka.

Minnesota, s druge strane, pred sobom ima sezonu 'rebuildinga'. Poslali su Kevina Lovea u Clevaland, a dobili dva prva picka u posljednje dvije godine – Wiggina i Bennetta. Još uvijek nisu odlučili što će s Rickyjem Rubiom, a odlaskom Kevina Martina oslobodili bi prostor za još jednog rookieja – Zacha LaVinea, ali i dobili Snella koji je odilično odigrao ovogodišnju Ljetnu ligu.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Kevin MartinChicago Bulls

Ostale Vijesti