Boston na draftu uzima najboljeg igrača Final Foura sveučilišnog March Madnessa

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.05.18. | 17:06

Celticsi imaju 27. pick na ovogodišnjem draftu.

Hoće li Boston i ove godine dobiti dobrog igrača na draftu? Celticsi su mogli do još jednog sjajnog picka da je draft lutrija kuglice Los Angeles Lakersa smjestila na 2. ili 3. mjesto na draftu. No, Lakersi su na kraju završili na 10. mjestu pa je njihov pick otišao u Philadelphiju, a Boston je ostao na svojem, 27. picku.

Iako se smatra kako je ovaj draft 'dubok', prilično je teško dobiti nekog dobrog igrača tako nisko. No, Danny Ainge se pokazao pravim majstorom za dovođenje dobrih igrača, a i na ovom draftu planira iznenađenje. Naime, američki mediji pišu kako je na Bostonovom radaru Donte DiVincenzo, najbolji igrač završnica ovogodišnjeg NCAA turnira, takozvanog March Madnessa.

DiVincenzo je donio naslov sveučilišnog prvaka svojoj Villanovi, a u finalu protiv Michigana je ubacio 31 poen uz šut 10/15. To mu je drugi naslov NCAA prvaka jer je isti uzeo i prije dvije godine, ali to mu nije donijelo bolji status na draftu. Jednostavno, DiVincenzo je šesti igrač Villanove, a bez obzira na njegov dobar atleticizam i šut, većina skauta ne vjeruje da će uspjeti u NBA ligi.

No, izgleda da Ainge vjeruje u DiVincenza i spreman ga je dovesti u Boston. A ako netko od njega može napraviti NBA igrača, to je Brad Stevens…

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Donte DiVincenzo

Ostale Vijesti