Australija izdržala, Litva s njom u drugi krug

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.09.19. | 15:55

Boomersi ugraju jako dobro ovaj turnir

U derbiju grupe H, Australija je pobijedila Litvu sa 87:82 te tako sa stopostotnim učinkom prolazi u drugi krug. Litva joj se pridružuje s drugog mjesta, a Kanada i Senegal će u grupu za razigravanje od 17. do 32. mjesta.

Junak utakmice je bio Aaron Baynes, centar Phoenix Sunsa, koji je ubilježio double-double sa 21 košem i 13 skokova, uz šut iz igre 8/15 (5/10 za tri poena), a Patty Mills je dodao 23.

Kod Litve najviše se istaknuo Marius Grigonis sa 19 poena, a Lukas Lekavičius je dodao 15.

Australija je povela sa 5:4 u petoj minuti i od tada nije gubila vodstvo skroz do četvrte četvrtine, a najveće vodstvo Klokani su imali krajem druge četvrtine od 15 poena razlike.

No Litvanci krajem treće i početkom četvrte četvrtine rade seriju 11-0 i dolaze u vodstvo 71:68. Ipak, Australci uspijevaju odoljeti i kod vodstva 80:78 Mills pogađa tricu nakon solo akcije i donosi plus od pet poena razlike sa 32 sekunde do kraja utakmice.

Australci su još do kraja uspjeli staviti dva polaganja, no nije bilo dovoljno vremena za nešto više. Joe Ingles je ubacio još dva slobodna bacanja i potvrdio pobjedu.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Patty MillsJoe InglesAaron BaynesLitvaAustralijalitavska košarkaška reprezentacijaAustralska košarkaška reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u košarciFIBA World Cup

Ostale Vijesti