Žele ga mnogi velikani, zarađuje nesnosno velike novce u Kini, a u siječnju planira povratak u Europu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.09.19. | 14:55

Neki su mu predviđali borbu za Zlatnu loptu, ali zov kineskog novca bio je neodoljiv…

Maleš je nedugo nakon toga dobio pismo zahvalnice od kineskog prvoligaša pa je svoju karijeru nastavio u rumunjskom Cluju, a Carrasco je, onako, s pola snage, krenuo dominirati azijskim kontinentom.

Gaitan nije bio toliko dominantan pa mu je godinu dana nakon dolaska Yifang dao slobodne papire da svoju karijeru nastavi u MLS-u, točnije Chicago Fireu, dok je belgijsko krilo i dalje bio jedan od najboljih igrača ne samo kluba, već i cijele tamošnje lige.

Ove sezone Carrasco iza sebe ima izvrsne brojke. Nastupio je ukupno 19 puta, a pritom se u listu strijelaca upisao 14 puta. To kao da mu nije dosta pa je svemu još nadodao i sedam asistencija, a da je „grijeh od Boga“ da takav talent umire daleko od očiju nogometne javnosti potpuno je jasno svima. Sada je napokon to postalo jasno i samom igraču koji je izjavio kako bi se ovog siječnja volio vratiti u Europu te kako mu je na neki način dosta azijskog nogometa (čitaj: novaca).

Zainteresiranih za njegovim uslugama ne manjka, a kako navode engleski mediji dva najzainteresiranija kluba su Arsenal i Milan.

Unai Emery pokušao je već ovog ljeta dovesti Carrasca, ali u tome nije uspio pa će se tako ovaj izvrsni na svoj povratak u Europu pričekati minimalno do siječnja.

Za kraj, izdvajamo jednu zanimljivu činjenicu vezanu uz transfer Carrasca u Kinu. Naime, vlasnik Yifanga je Wanda grupa koja je u veljači 2018. godine prodala 17% vlasničkog udjela Atletico Madrida izraelskom biznismenu Ideanu Oferu. Iako za ovo šta sada pišemo nikada nećemo dobiti službenu potvrdu, veoma je izgledno kako je u dogovoru sa klubom osim prodaje udjela Wanda grupa dogovorila i prelazak dvojice prethodno navedenih veznjaka u Dalian Yifang. Jer, ukoliko to nije tako, malo je onih koji mogu objasniti kako je i zašto Atletico odlučio i prihvatio prodati Carrasca i Gaitana u Kinu za kombiniranu odštetu od 16 milijuna eura (!!!), iako su obojica u tim trenucima na transfermarktu vrijedila kombinirano 55 milijuna eura.

Bilo kako bilo, Carrasco bi se prema svemu sudeći mogao vratiti u Europu ovog siječnja, a bio taj klub Milan ili pak Arsenal, potpuno je svejedno, samo je bitno da maestralne poteze ovog belgijskog čarobnjaka gledamo u najjačim ligama svijeta, tamo gdje on prema svojim kvalitetama i treba biti.

 

 

 

 

 

(foto:Reuters)

 


Tagovi

La LigaMate MalešChicago FireMLSDalian YifangAtletico MadridNicolas GaitanYannick Ferreira Carrasco

Ostale Vijesti