Zapamtite ime, CiCi Bellis je budući broj 1

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.03.17. | 10:58

Najmlađa je tenisačica u top 100 na svijetu, a već ima i top 10 pobjedu.

U ovo vrijeme prošle godine CiCi je planirala odlazak na fakultet, bila je izvan 200 najboljih i spremala se prihvatiti stipendiju nekog od sveučilišta i nastaviti igrati na amaterskoj razini. Takva situacija snađe brojne talente diljem SAD-a, no Bellis se nije mirila s njim i sanjala o pridruživanju WTA touru. Prekretnica njezinog života bila je udruživanje s trenerom Anibalom Arandom koji je iz njezinog talenta izvukao jako puno u samo nekoliko mjeseci.

Aranda je trener u američkom teniskom savezu, a Bellis je s njim radila na drugom servisu koji je postao mnogo jači, a usput je i nabacila mišićne mase na svoju inače vrlo vitku konstituciju. Još uvijek ima puno posla na servisu, no na dobrom je putu postati jedna od jačih servis igračica na 'touru'. Nakon što je prošle godine u rujnu prošla dva kola u glavnom ždrijebu US Opena donijela je odluku da se okrene profesionalnom tenisu.

Osim odličnog nastupa na US Openu do kraja prošle sezone osvojila je još tri turnira, challangere u Torontu i Saguernayu, a završila je trijumfom u Honoluluu gdje je u finalu porazila Zhang koje je na 34. mjestu svjetske ljestvice. U ovu je sezonu ponovo dobro startala, a odlično je odigrala u Dubaiju gdje je stigla do četvrtfinala. Na putu do osam najboljih porazila je šestu igračicu svijeta, Agniesku Radwansku. Jučer je završila svoj nastup na Indian Welsu već u prvom kolu nakon poraza od Kirsten Flipkens nakon duga dva sata igre i velike borbe.

Za 17-godišnjakinju, Bellis je vrlo kompletna igračica, posjeduje odličan forhend i voleje, a uz to se odlično kreće i na putu je da postane nova Marija Sharapova koja je u njezinoj dobi ostvarivala najveće rezultate. Preko noći je postala jedna od najvećih nada američkog ženskog tenisa, sestrama Williams vrijeme polako ističe, a među ostalim igračicama ne naziru se prave zamjenice. Kako sada izgleda CiCi će zauzeti to mjesto.

˝Neću biti iznenađena ako ona na kraju sezone bude u top 20 igračica svijeta. Noge su joj jake, puno radi na fizičkoj pripremi i u stanju je nadjačati suparnicu što prije nije mogla˝ - izjavila je o njoj jedna od najboljih američkih tenisačica u povijesti i bivši broj 1, Chris Evert.

Sada pred nju dolazi razdoblje u kojem će se morati othrvati pritisku koji će se oko nje stvoriti. Mnoge mlade talentirane tenisačice to ne mogu i zapnu na ovoj krucijalnoj razini. Ipak, Bellis je najbolja tenisačica u svojoj dobnoj kategoriji, bila je vodeća juniorka svijeta i zna kako je igrati kad si stalno u ulozi favorita. Njezin stil nije napadan, ne udara bez razmišljanja već pokušava graditi poene, promišljati svaki potez i nadigrati suparnicu, a takav pristup nedostaje mnogim igračicama na današnjoj sceni.

Na prošlogodišnjem US Openu postala je prva tenisačica ispod 18 godina koja je pobijedila u pojedinačnom meču od početka 2000-tih što dovoljno govori o kakvom se talentu i potencijalu radi. Trenira vrlo naporno, disciplina je vrlo važna u njezinoj pripremi čime pokušava izbjeći sudbinu mnogih igračica koje nikad ne ispune svoj potencijal, a razina igre počne im padati vrlo rano u karijeri.

Pred njom je zasigurno velika karijera, na pragu je top 50 igračica, a još nema ni 18 godina. Iza sebe već ima top 10 pobjedu, treće golo US Opena i osvojene seniorske turnire tako da je CiCi Bellis nova američka uzdanica s kojom planiraju zadržati dominaciju u ženskom tenisu. Njezino pravo ime je Catherine, no zatražila je od WTA da se njezin nadimak CiCi uvede na službene grafike i ždrijebove.

˝Catherine me zove samo majka kad se s njom posvađam. Volim kad me zovu CiCi, kraće je i slađe˝ - rekla je Bellis na temu svog nadimka.

Piše: Hrvoje Medved

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

WTAAgnieszka RadwanskaCiCi Bellis

Ostale Vijesti