VIDEO: Wawrinka i Serena u polufinalu, Venus out, Keys senzacija!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.01.15. | 10:26

U Melbourneu se bliži konačni rasplet prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, a za senzaciju se u ženskoj konkurenciji pobrinula Amerikanka Madison Keys.

19-godišnja tenisačica u četvrtfinalu je iznenadila sunarodnjakinju i 15 godina stariju Venus Williams u tri seta, sa 6:3, 4:6 i 6:4.

Iako se cijeli meč borila s ozljedom, zbog koje joj se morala pružati pomoć i na terenu, uspjela je osigurati najveću pobjedu u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat na nekom Grand Slamu bilo treće kolo, u Australiji i na Roland Garrosu.

Osvojila je Keys prvi set sa dva uzastopna 'tie-breaka', u drugom je triput gubila svoj servis i Venus se uspjela vratiti i osigurati treći odlučujući set, u kojem dvaput prepustila prepustila break iskusnijoj tenisačici, ali je i Venus griješila i s tri izgubljena servis gema, Keys je iznenađujuće osigurala mjesto u polufinalu.

Tamo je čeka druga, mlađa sestra Williams, Serena. Prva tenisačica svijeta i 18-erostruka Grand Slam pobjednica je u drugom meču četvrtfinala sa 6:2 i 6:2 pobijedila prošlogodišnju finalisticu Slovakinju Dominiku Cibulkovu.

Tako je nakon pet godina ponovno u polufinalu Australian Opena, kojeg je osvajala pet puta, zadnji put 2010. godine. Ovo polufinale bit će američko, a drugo rusko, obzirom da se u njemu sastaju Ruskinje, Marija Šarapova i Jekaterina Makarova.

U muškoj konkurenciji, branitelj naslova, Švicarac Stanislav Wawrinka nastavlja s pobjedama i u tri je seta prošao u polufinale. U četvrtfinalu je pobijedio Japanca Keija Nishikorija sa 6:3, 6:4 i 7:6 (6).

Wawrinka je u prva dva seta po jednom oduzimao servis suparniku, a treći je set otišao u 'tie-break' u kojem je švicarski reket poveo sa 6:1, ali je Nishikori spasio pet uzastopnih meč lopti i izjednačio na 6:6, ali više od toga nije mogao. Wawrinka je iskoristio šestu meč loptu.

Branitelj naslova u Melbourneu će u polufinalu igrati protiv prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je u drugom četvrtfinalu izbacio Kanađanina Miloša Raonića.

Mjesto među četiri najbolja jučer su još osigurali Čeh Tomaš Berdych i Škot Andy Murray.

Australian Open, rezultati četvrtfinale, tenisači:

Wawrinka(4) - Nishikori(5) 6:3, 6:4, 7:6(6)

Australian Open, rezultati četvrtfinale, tenisačice:

Keys - V.Williams(18) 6:3, 4:6, 5:4
S.Williams(1) - Cibulkova(11) 6:2, 6:2  

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Kei NishikoriStanislas WawrinkaMadison KeysDominika CibulkovaVenus WilliamsSerena WilliamsTenisAustralian Open

Ostale Vijesti