Velika pobjeda za Donnu Vekić u Brisbaneu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.01.19. | 08:41

Sjajan preokret u trećem setu.

Velika pobjeda za Donnu Vekić. U drugom kolu Brisbanea nakon velike je borbe u tri seta bila bolja od devete igračice svijeta - Nizozemke Kiki Bertens.

Krenulo je odlično po 22-godišnju Osječanku. U prvom setu vidjeli smo po dva brejka s obje strane, te se na kraju ušlo u trinaestu igru. Tu se bolje snašla naša tenisačica te kod 5:4 vodstva radi ključan mini-brejk i dolazi do 7:5 u tie-breaku.

Nastavak dvoboja donio je potpunu dominaciju 9. igračice svijeta. Bertens se prošetala drugim setom i za 33 minute stigla do 6:1. 

No, pravu dramu vidjeli smo u odlučujućem setu. Igralo se bez oduzimanja servisa sve do 4:4 kada Bertens dolazi do velike prednosti i servisa za meč. Imala je čak i tada 40:15 odnosno dvije vezane meč lopte, ali fantastičnom igrom i napadima na servis Nizozemke, Vekić se uspjela vratiti i s četiri poena u nizu vratiti se u igru. Tada lakoćom brani svoj servis i kod 6:5 koristi prvu meč loptu na servis protivnice.Valja naglasiti kako je i u tom poenu Hrvatica igrala jako ofanzivno i na kraju se takav pristup isplatio. 

U četvrtfinalu će naša predstavnica igrati protiv bolje iz dvoboja prve nositeljice Svitoline i Sasnovich

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Donna VekićKiki BertensWTA Brisbane

Ostale Vijesti