Action Images
Action Images

Vekić čudesno preokrenula, hrvatsko-srpska kombinacija izbacila prve nositeljice

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.02.21. | 10:09

Čudesan dan za tenis na ovim prostorima!

Donna Vekić igrat će osminu finala Australian Opena poslije sjajnog preokreta protiv Kaije Kanepi. Osječanka je slavila 2:1 nadoknadivši set zaostatka i 0:3 u drugom, a spasila je i meč loptu.

Posljednja hrvatska predstavnica u ženskom turniru prvog Grand Slama sezone stala je na megdan 65. igračici svijeta i bila na konopcima poslije izgubljenog prvog seta, koji je ispustila u izgubivši servis u posljednjem gemu prvog seta za 5:7.

U drugom je odmah na startu izgubila svoje servis, a njezina suparnica otišla je na 3:0. Činilo se kako pred sobom ima rutinski posao, međutim Donna nije mislila tako. Sad je ona uzela tri gema zaredom. Kanepi je pri rezultatu 5:4 imala jedinu meč loptu, koju je Donna uspjela spasiti i odvući drugi set u odlučujući gem, koji je lako dobila 7:2.

U trećoj dionici meča obje su tenisačice dobro servirale, ali pri rezultatu 5:4 Vekić je izborila dvije meč lopte, drugu je iskoristila i otišla u osminu finala gdje ju očekjue Jennifer Brady.

Sjajan dan za hrvatski tenis potvrdili su i naši parovi.

Pavića i Mektića svoj posao u drugom kolu rutinski su odradili, a ni Ivan Dodig nije imao problema. On i Filip Polašek su za samo sat i 20 minuta igre izbacili britanski par Bambridge/Inglot 2:0 u setovima.

No, ono što je napravila hrvatsko/srpska kombinacija u ženskom turniru parova bilo je prava senzacija, naime Hrvatica Darija Jurak i Srpkinja Nina Stojanović plasirale su se u osminu finala preko prvih nositeljica turnira.

 Su-Wei Hsieh i Barbora Strycova morale su im stisnuti ruke poslije skoro dva i pol sata igre. Hrvatsko-srpska kombinacija prvi set uzela je poslije tie breaka u kojem su slavile 7:5, a u drugom su također krenule sjajno oduzevši svojim suparnicama set odmah na startu, međutim Tajvanka i Čehinja su pokazale zašto su trenutačno najbolje na svijetu i uzele su drugu dionicu meča 6:3.

U trećem setu imale su 5:3 i činilo se kako su sve vratile u normalu i kako će rutinski privesti meč kraju, no nisu pitale što na to imaju za reći Jurak i Stojanović. A njih dvije su zatim čudesno uzele četiri gema zaredom te iskoristivši treću meč loptu na susretu senzacionalno otišle u osminu finala gdje će igrati protiv Bolsove Zadoinov i Paolini.

Rezultati:

Donna Vekić - Kaia Kanepi 5:7, 7:6, 6:4

D. Jurak/N. Stojanović - S-W. Hsieh/B. Strycova (1) 7:6(5), 3:6, 7:5

I. Dodig/F. Polašek (9) - L- Bambridge/D. Inglot 6:4, 7:5


Tagovi

Australian OpenTenisDarija JurakDonna VekićIvan Dodig

Ostale Vijesti