US Open: Pale Kvitova i Azarenka, šetnja Wawrinke i Federera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.09.15. | 09:56

Posljednji četvrtfinalni susreti u muškoj konkurenciji nisu donijeli iznenađenja.

Stan Wawrinka i Roger Federer bit će drugi polufinalni par US Opena. Švicarci noćas nisu imali problema te su odradili lakši trening protiv Kevina Andersona, odnsono Richarda Gasqueta.

Očekivali su se mnogo zanimljiviji mečevi, ali gledatelji na Flushing Meadowsu mogli su uživati tek nešto više od tri u onom ponajboljem što nudi muška konkurencija.

Na terene su prvo izašli Wawrinka i Anderson, a peti nositelj je prepustio tek osam gemova južnoafričkom tenisaču (6:4, 6:4, 6:0). Anderson je potpuno podbacio, a bila je to obrnuto proporcionalna izvedba u odnosu na onu protiv Andyja Murrayja u osmini finala.

Još je efikasniji bio Roger Federer koji je potpuno dekalsirao Richarda Gasqueta (6:3, 6:3, 6:1) nanijevši mu već 15 poraz u međusobnim duelim, sedmi uzastopni, dok francuskom tenisaču ostaje tek nada u njegovo treće slavlje protiv najboljeg tenisača svih vremena.

No, ako su muškarci već podbacili u priređivaju spektakla, za to su se pobrinule žene. Fantastičan meč odigrale su Flavia Pennetta i Petra Kvitova. Tridesettrogodišnja Talijanka je ponovila svoj najveći uspjeh na Grand Slam turnirima, budući da je prije dvije godine ušla u polufinalene US Opena. Svladala je Čehinju u tri seta, nakon velikog preokreta (4:6, 6:4, 6:2).

Na rubu slične pobjede, nakon gubitka prvog seta, bila je i Bjeloruskinja Victoria Azarenka, ali je Simona Halep bila odlučna u pohodu na svoje nove polufinale nekog od četiri najveća teniska turnira. Imala je 20. igračica svijeta break prednosti u odlučujućem setu, ali je druga igračica svijeta s dva breaka potpuno preokrenula stvari u svoju korist (6:3, 4:6, 6:4).

US Open, žene, četvrtfinale:

Pennetta – Kvitova 4:6, 6:4, 6:2
Halep – Azarenka 6:3, 4:6, 6:4

US Open, muškarci, četvrtfinale:

Wawrinka – Anderson 6:4, 6:4, 6:0
Federer – Gasquet 6:3, 6:3, 6:1

Polufinalni parovi:

S. Williams – Vinci
Halep – Penneta

Čilić – Đoković
Federer - Wawrinka

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

US OpenATPPetra KvitovaVictoria AzarenkaSimona HalepFlavia PennettaStanislas WawrinkaRoger FedererWTA

Ostale Vijesti