Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

U tri seta: Dodig i Melo svladali Talijane i osigurali polufinale parova Indian Wellsa

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 15.10.21. | 09:02

Među četiri najbolja traže osvetu za Mektića i Pavića

Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo noćas su se od pet sati po hrvatskom vremenu u četvrtfinalu Indian Wellsa susreli s talijanskim dvojcem Fabijom Fogninijem i Lorenzom Sonegom. Osmi nositelji slavili su u tri seta nakon 97 minuta igre s 6:3 4:6 i 10:8.

Bio je to treći meč za hrvatskog tenisača i njegovog partnera na turniru te njihovo treće slavlje na tvrdoj podlozi u tri seta. Prvo su izbacili čileansko-meksičku kombinaciju koju su činili Cristian Garin i Santiago Gonzalez (6:7, 7:5, 10:2), da bi u prošlom kolu bili bolji od Belgijaca Sandera Gillea i Jorana Vliegena (6:4, 4:6, 10:5).

Dodiga i Mela u polufinalu čekaju 33-godišnji Australac John Peers i 36-godišnji Slovak Filip Polašek, koji su u srijedu među osam najboljih izbacili najbolji par svijeta, Nikolu Mektića i Matu Pavića. Upravo je s Polašekom početkom godine Dodig osvojio Australian Open.

Ovo će biti prvi međusobni dvoboj navedenih parova, koji imaju po četiri pobjede u svojih pet posljednjih susreta. Drugi polufinalni par čine Aslan Karatsev i Andrej Rublev te Tim Puetz i Michael Venus.


Tagovi

ATP Indian WellsIvan DodigMarcelo Melo

Ostale Vijesti