Sretna gubitnica Vekić ispala u Sydneyju već u prvom kolu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.01.17. | 12:03

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u osminu finala WTA turnira u Sydneyju.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izgubila je jučer posljednju, treću rundu kvalifikacija ali je mjesto u glavnom turniru dobila kao 'sretna gubitnica'. Ali nije iskoristila pruženu priliku. U prvom kolu glavnog ždrijeba je u dva seta izgubila od 22-godišnje 'domaće igračice', zapravo Ruskinje s australskom putovnicom, Darije Gavrilove, 25. tenisačice svijeta sa 6:3 i 7:6(1) za sat i 46 minuta igre.

Prvi set je Australka ekspresno riješila u svoju korist, odmah je breaknula našu tenisačicu i povela 3:0, što Vekić do kraja nije uspjela stići. Druga dionica je također loše krenula za Osječanku. Na startu je izgubila svoj servis i Gavrilova je imala prednost od 2:0. Uspjela je Vekić u osmom gemu vratiti break zaostatka i povela je 5:4, imala je i prednost 6:5, no Australka je izborila tie-break, kojeg je suvereno osvojila, prepustivši Vekić samo jedan poen.

Vekić tako i drugi tjedan uzastopce pakira kofere već nakon prvog kola. Podsjetimo, prošlog se tjedna ekspresno oprostila i od turnira u Brisbaneu.

WTA Sydney, prvo kolo:

Vekić – Gavrilova 3:6, 6:7(1)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Donna VekićWTAWTA SydneyDaria Gavrilova

Ostale Vijesti