Španjolka u finalu Grand Slama nakon punih 15 godina – Muguruza preko Radwanske u posljednji dan Wimbledona

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 09.07.15. | 16:27

Prije Muguruze, to je pošlo za rukom Conchiti Martinez 2000. godine kada je izgubila finale Roland Garrosa protiv francuske tenisačice Mary Pierce.

Španjolska tenisačica Garbiñe Muguruza prva je finalistica ovogodišnjeg Wimbledona. U polufinalnom je susretu srušila Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 6:2, 3:6, 6:3.

Dvadeseta tenisačica svijeta odlično je otvorila meč te je vrlo brzo došla do dva breaka prednosti i seta. Druga dionica igre nagovijestila je jednak scenarij. Muguruza ponovno stiže do ranog breaka, ali u šestog gemu dolazi do njezinog velikog pada, što koristi iskusna Radwanska. Potpuno preokreće stvari u svoju korist te sa četiri uzastopna gema odnosi susret u odlučujući set. No, tamo joj nije bilo pomoći. Muguruza znatno podiže razinu svoje igre te sat i 58 minuta sa 6:3 zaključuje set i meč.

Ovo je prvi put nakon 15 godina kako ćemo u finalu nekog od Grand Slamova gledati španjolsku predstavnicu. Prije Muguruze, to je pošlo za rukom Conchiti Martinez 2000. godine kada je izgubila finale Roland Garrosa protiv francuske tenisačice Mary Pierce.

Dvadesetjednogodišnja Muguruza će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz dvoboja Serene Williams i Marije Šarapove. U slučaju konačnog trijumfa na Wimbledonu, Muguruza bi bila prva Španjolka – osvjačica Grand Slama, još od 1998. godine i tadašnje Roland Garros pobjednice Arantxe Sanchez Vicario.

Wimbledon, polufinale:

Muguruza – Radwanska 6:2, 3:6, 6:3

(Foto: Action Images)


Tagovi

WimbledonWTAAgnieszka RadwanskaGarbine Muguruza

Ostale Vijesti