Senzacija u Quebecu: Mirjana Lučić-Baroni za povijest!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.09.14. | 20:33

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni osvojila je turnir u Quebecu i ušla u povijest.

32-godišnja Lučić-Baroni je u finalu WTA turnira u kanadskom Quebecu svladala bivšu prvu igračicu svijeta, također veteranku, 34-godišnju Amerikanku i prvu nositeljicu Venus Williams sa 6:4 i 6:3 i potvrdila sjajnu formu.

 Da se na velika vrata vraća tenisu, hrvatska tenisačica pokazala je osminom finala US Opena, a sjajan nastup u Quebecu, u kojem je otišla do kraja, prvi put na nekom turniru nakon posta od 16 godina, potvrdio je da ponovno proživljava 'novu mladost'.

Upisala se u povijest kao tenisačica s najdužim razmakom između dva osvojena naslova. Rekord je do sada držala Japanka Kimiko Date sa 13 godina, a 'Mikica' je na titulu čekala čak 16...

Nevjerojatno, a nevjerojatan je i njezin uspjeh. Ovo joj je tek treći naslov u karijeri, nakon dva naslova iz Bola na Braču 1997. i 1998. godine, a za njega je iznenadila trenutno19. igračicu svijeta i peterostruku pobjednicu Wimbledona, koja je do danas imala dvije pobjede protiv Lučić-Baroni.

Ali Hrvatica je naplatila oba poraza i to sa stilom, u dva seta, nakon samo sat i 25 minuta igre. Bio je ovo Mirjanin četvrti finale karijere i treći naslov nakon kojeg će se na WTA listi sasvim približiti ulasku u društvo 50 najboljih tenisačica svijeta. Uoči turnira je bila 80. u poretku najboljih tenisačica svijeta.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniTenisWTAWTA Quebec

Ostale Vijesti